Novi početak / Bivši reprezentativac Elias Kolega za RTL otkrio planove za budućnost: 'Dobio sam jako dobru ponudu iz austrijske reprezentacije'

Image

Elias Kolega je bio velika nada hrvatskog skijanja no sa samo 25 godina je morao prekinuti karijeru. Ipak nova karijera je na vidiku, jer je dobio trenersku poziciju u austrijskoj reprezentaciji

23.4.2022.
9:00
VOYO logo

Elias Kolega ne tako davno bio je velika nada hrvatskog skijanja no teške ozljede su ga nakon samo sedam godina profesionalizma i seniorskog skijanja natjerale u mirovinu. Prije šest godina je osvojio juniorsku broncu na Svjetskom prvenstvu, a najveći uspjeh u seniorskoj konkurenciji će mu ostati šesto mjesto u švicarskom Adelbodenu.

Image
Koljeno nije izdržalo /

Iznenađujuće vijesti iz skijaške reprezentacije: Mlada zvijezda hrvatskog skijanja se umirovila sa samo 25 godina

Image
Koljeno nije izdržalo /

Iznenađujuće vijesti iz skijaške reprezentacije: Mlada zvijezda hrvatskog skijanja se umirovila sa samo 25 godina

Povodom njegovog umirovljenja, ali i nove karijere skijaškog trenera u austrijskoj reprezentaciji s Kolegom je razgovarala RTL-ova novinarka Marija Bjelivuk. Elias Kolega se odmah na početku razgovora s našom novinarkom objasnio kako je došlo do odluke da se umirovi sa samo 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dvije godine pauziranja pojave se neki novi interesi u životu. Čovjek shvati da nije to čime se bavio jedino što postoji na svijetu. Jednostavno nisam više toliko spreman i motiviran kao što sam bio prije nego što se ta ozljeda dogodila i nisam spreman prihvatit rizik neke ponovne ozljede i cijelog tog mukotrpnog procesa povratka u natjecanje", kazao je Kolega našoj novinarki te se osvrnuo na ono što je uspio napraviti kroz sedam godina seniorskog staža.

Trenerska karijera u Austriji

"U nekim dječačkim snovima si čovjek uvijek postavi one maksimalne ciljeve što bi se reklo, neki svjetski vrhovi, ali što je čovjek odrasliji, zreliji, shvati da je to dio nekog životnog učenja, životnog procesa. Nisu uvijek sve stvari onako kako si čovjek zamisli", konstatirao je bivši reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ono što je sreća u njegovoj nesreći s ozljedama i ranim prekidom karijere jeste činjenica da su rijetki oni koji imaju priliku početi trenersku karijeru u najjačoj skijaškoj reprezentaciji svijeta kao što će to imati on.

"Za Austriju sam na neki način posebno vezan jer sam odrastao u Austriji i jako sam si dobar s austrijskim trenerima. Ove godine se promijenilo kompletno vodstvo austrijske reprezentacije i dobio sam jako dobru ponudu na relativno visokoj poziciji u Austrijskom skijaškom savezu i vrlo rado sam to prihvatio', zadovoljno je otkrio Elias Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatsko skijanje ima budućnost'

I Elias je možda zamijenio hrvatsku reprezentaciju austrijskom no sigurno će jednim okom na stazama i dalje pratiti Hrvate, među kojima je i njegov mlađi brat Samuel.

"Nemamo puno skijaša, ali svi koji skijaju su vrhunski, pogotovo za ovako malu zemlju. Kad pogledate, Sljeme je jedina staza na kojoj je moguće skijanje i to maltene samo krajem dvanaestog, prvi i drugi mjesec. Jedna staza koja je iznjedrila toliko dobrih skijaša. Definitivno hrvatsko skijanje ima budućnost", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo