UHVAĆENI U OFFSIDE / Bivši hrvatski reprezentativci idu u zatvor!

Svih petnaest nogometaša i nogometnih djelatnika optuženih u aferi "Offside" proglašeni su krivima zbog namještanja utakmica HNL-a. U zatvor će morati i trojica bivših hrvatskih reprezentativaca.

13.12.2011.
14:57
VOYO logo

Nakon punih sedam mjeseci okončano je suđenje 15-orici nogometaša i nogometnih djelatnika optuženih u aferi "Offside".

Presudom Županijskog suda u Zagrebu, dvojica su optuženika dobila dvogodišnje uvjetne kazne zatvora, dok su preostali osuđeni na deset mjeseci zatvora te obvezu vraćanja državi 1.2 milijuna kuna.

Sedmorica okrivljenika prethodno su se nagodili s USKOK-om te priznali krivnju, ali nisu bili zadovoljni s ponuđenom kaznom. Ostali su tvrdili da su nevini.

Trojica organizatora namještenih utakmica, Vinko Šaka, Dino Lalić i Admir Suljić, dobila su po godinu dana zatvora, a usto državi moraju vratiti milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagodbu su postigli i nogometaši Danijel Mađarić i Mario Darmopil, kao i njihov menadžer Mario Marenić.

Među osuđenima na bezuvjetnu kaznu zatvora su i trojica bivših hrvatskih reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasmin Agić, koji je u kockastom dresu skupio 14 nastupa, dobio je devet mjeseci zatvora i još mora vratiti 26.500 eura.

Miljenko Mumlek (8 nastupa i jedan gol za Vatrene) te Andrija Balajić (tri nastupa za hrvatsku vrstu) dobili su svaki po sedam mjesec zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim osuđenicima u aferi "Offside" uračunato je vrijeme koje su proveli u pritvoru, a to je po mjesec dana.

"Vjerovao sam u hrvatsku državu i hrvatsko sudstvo, no nakon ovoga nemam što reći. Niti jedan materijalan dokaz protiv mene i Miljenka Mumleka danas nije iznesen, već je samo sutkinja rekla 'Osuđujem vas na kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci' bez ijednoga dokaza. Samo je predočila dokaze od gospodina Ivančića koji se nagodio s tužiteljem. Naravno da ću se žaliti, i hvala Bogu na tome što postoji Vrhovni sud koji ovu presudu može pobiti", komentirao je Balajić presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo