NOVI POZIV HRVATSKOM IZBORNIKU / Bilić pregovara s Chelseajem!

Image

Naš trener obavio je prvu rundu pregovora, a osim njega kandidati su Ancelotti, Rijkaard i Eriksson.

28.4.2009.
20:37
VOYO logo

Hrvatski izbornik Slaven Bilić nedavno je obavio prvu rundu pregovora s Chelseajem! S Bilićem je posredno kontaktirao Chelseajev direktor Peter Canyon, čovjek od najvećega Abramovičeva povjerenja, a posrednik je bio jedan poznati engleski menadžer, koji se sastao sa Slavenom, piše Večernji list.

Londonski klub raspitivao se o Bilićevim planovima, želeći iskristalizirati situaciju za ljeto. Naš je izbornik, dakako, samo jedan od kandidata, vjerojatno ne s najvećim izgledima, jer nije slobodan, ali doznajemo da mu vrata ipak nisu do kraja zatvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zna se da Hiddink odlazi na kraju sezone, Nizozemac je kazao da ga ni trostruka kruna ne bi zadržala na Stamford Bridgeu jer je usred važnoga posla s ruskom reprezentacijom. Sličan signal Englezima poslao je i Bilić, odlučan u namjeri da Hrvatsku odvede na SP.

Slaven je usred priprema za najvažniju utakmicu izborničke karijere, s Ukrajinom u Zagrebu, i ne želi ugroziti tu operaciju. Iako je Chelseajeva ponuda san snova, Slaven će je za sada ostaviti po strani. No, stvari se ipak mogu okrenuti nakon Ukrajine, jer Chelsea ni do tada vjerojatno neće imati trenera. Pobijedi li Hrvatska, Bilić bi imao otvoren put prema Južnoj Africi i mogao bi raditi na dva kolosijeka, kao što sada to čini Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li uopće reći što bi za Bilića značio angažman na Stamford Bridgeu, u londonskoj četvrti u kojoj ima stan. Osim što bi inkasirao najmanje dva milijuna eura godišnje (Avram Grant radio je za "samo" milijun i pol), gotovo svakodnevno bio bi vijest dana u Engleskoj.

Chelsea, naravno, ne pregovara samo s Bilićem. Abramovičeva je velika želja Carlo Ancelotti, no prema njegovim izjavama, čini se da ga Rusova ponuda nije izula iz cipela. Među kandidatima su i slobodni treneri Frank Rijkaard te famozni Sven-Göran Eriksson. Bilić prethodnih dana nije bio dostupan za komentar, no viđen je u Barceloni gdje je Chelsea odigrala prvu utakmicu polufinala Lige prvaka (0:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo