MAKSIMIRSKI REMI / Bilić: Još uvijek nije sve izgubljeno

Iako smo protiv Ukrajinaca na domaćem terenu "prosuli" dva boda, Slaven Bilić još uvijek vjeruje da se, uz dobru igru i malo sreće, možemo plasirati na SP 2010. godine.

7.6.2009.
8:10
VOYO logo

ZAGREB - "Ukrajinci su bili opasniji bez obzira što smo rano poveli. U drugom dijelu smo dominirali, ali i naivno primili pogodak", izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon maksimirskog remija s Ukrajinom.              

"U boljoj su situaciji jer s Englezima igraju kod kuće, a mi u gostima. Međutim, nije sve izgubljeno. Ako odigramo kako znamo i malo nas pogleda sreća, blizu smo drugog mjesta", rezimirao je naše izglede Bilić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u subotu na domaćem terenu u utakmici s Ukrajincima izgubila dva boda te tako napravila još jedan korak unazad u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Naša je reprezentacija ovim bodom ostala druga na ljestvici sa 11 bodova iz šest utakmica, dok je Ukrajina četvrta sa osam bodova iz pet dvoboja. Vodi Engleska sa 18 bodova iz šest susreta, a treća je Bjelorusija sa devet bodova iz pet susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj neodlučeni rezultat praktički znači da Hrvatska mora pobijediti sve preostale utakmice kako bi stigla do drugoga mjesta u skupini koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Utakmica je započela na najbolji mogući način, Petrić i Olić su pritiskom na posljednju liniju Ukrajine uspjeli doći do lopte, a Petrić je izborio i slobodni udarac s nešto više od 30 metara udaljenosti od gola. Srna je uputio jak udarac izravno na vrata, ukrajinski vratar Pjatov uspio je tek kratko odbiti, a na odbijenu loptu najbrže je reagirao Mladen Petrić i doveo Hrvatsku u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, to rano vodstvo naša reprezentacija nije uspjela iskoristiti na najbolji način, Ukrajinci su u nastavku bili bolja momčad što je rezultiralo i izjednačenjem u 13. minuti. Rotan je dobio loptu na lijevom krilu, te uspio neometano centrirati, lopta je preletjela dvojicu naših igrača u petercu, a na drugu vratnicu utrčao je Andrij Ševčenko i lagano glavom spustio loptu u mrežu.

I nakon izjednačenja Ukrajinci su bili bolja momčad na terenu, ali nisu ozbiljnije priprijetili Runji na našim vratima, dok je naša reprezentacija izgledala umorno i nije uspijevala stvoriti pritisak na gostujuću obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je hrvatski izbornik Slaven Bilić obavio dvije izmjene, umjesto Jurića i Rakitića uveo je Vukojevića i Leku, ali niti to nije donijelo kvalitetni pomak u igri naše reprezentacije. Štoviše, gosti su u 54. minuti stigli i do vodstva od 2-1. Nazarenko je izveo slobodan udarac s lijevoga boka, a na prvu vratnicu utrčao je Oleksij Gaj i sproveo ju u mrežu.

U posljednjih pola sata Hrvatska je napokon zaigrala bolje nakon što je umjesto slaboga Olića u igru ušao Mandžukić. Upravo je Mandžukić bio važan faktor u akciji iz koje je Luka Modrić u 68. minuti izjednačio na 2-2 Modrić je povukao loptu po sredini terena, dodao Mandžukiću koji je odmah proslijedio za Modrića koji je utrčao u kazneni prostor, te potom pucao sa 10-ak metara. Lopta je na putu ka golu udarila u Čigrinskog i preletjela Pjatova završivši u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu kasnije Jerko Leko je imao priliku za potpuni preokret, ali njegov udarac je bio preslab i završio u rukama Pjatova. U 72. minuti naša je reprezentacija oštećena za 11-erac, Srna je u punom sprintu ušao u kazneni prostor, došlo je do kontakta s Kučerom, ali je Hauge umjesto na bijelu točku pokazao - žuti karton Srni zbog simuliranja.

U samoj završnici našim je igračima i sreća okrenula leđa, u 85. minuti Modrić je udarcem iskosa sa sedam-osam metara pogodio vratnicu, a istu tu vratnicu je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade pogodio i Petrić udarcem s vrha kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave hrvatskih reprezentativaca nakon utakmice s Ukrajinom pogledajte u videoprilogu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo