A MORAO JE TO ZNATI... / Bez ustezanja otkrio što zamjera Igoru Štimcu!

Poraz od Škota, odlazak Štimca i dolazak Nike Kovača - sve to obilježilo je prošli tjedan. Naravno, o svemu smo u RTL Ligi razgovarali s Tomislavom Ivkovićem i Joškom Jeličićem.

21.10.2013.
10:27
VOYO logo

Poraz od Škota, odlazak Štimca i dolazak NikeKovača - sve to obilježilo je prošli tjedan. Naravno, o svemu smo u RTL Ligi razgovarali s TomislavomIvkovićem i JoškomJeličićem.

"Čestitam Niki na novoj funkciji. Sigurno nije ni prvi ni zadnji koji je praktički iz kopački stigao na izborničku funkciju. Bio sam mu trener kada je CicoKranjčar vodio reprezentaciju i postavili smo ga za kapetana iako je Šimić imao više nastupa u kockastom dresu. Bio je igrač koji je dao cijelog sebe na svakoj utakmici i svakom treningu. Specifičan je dečko koji zna voditi grupu. No neće mu biti lako. On će povezati momčad s navijačima što je vrlo bitno. A mi smo na dobar hrvatski način od Nike već napravili čudo od čovjeka, trenera koji može sve napraviti u ovom kratkom roku. Od srca mu želim sve najbolje, ali naravno da to neće biti tako lako. Samouvjeren je, ima svoje vizije koje želi sprovesti u djelo i želim mu da u tome uspije", poručio je novom izborniku trener Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za stručnog komentatora RTL Lige dvojbe nema - smjena Igora Štimca je logičan potez HNS-a.

"S obzirom na hijerarhiju, on je najodgovornija osoba za rezultat. Svjestan sam njegovih pogrešaka, lutanja u sustavima i prilagođavanja protivniku, no slušajući javnost nameće se činjenica da je on isključivi krivac i da smo sada riješili problem te da s Nikom idemo u Brazil. Mislim da to neće biti baš tako jednostavno. Po meni, najveća je odgovornost na hrvatskim reprezentativcima!", kaže Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivkoviću je žao što se za maksimirski poraz od Belgije okrivila samo jedna osoba.

"Mi smo Perišića okrivili za poraz od Belgije, a gdje su bili stoperi oko Lukakua? To je jedna od stvari koje mi se nisu svidjele kod Štimca jer je u svakoj izgubljenoj utakmici tražio krivca u igračima i javno ih je kritizirao. A to je najgora moguća varijanta i to je morao znati jer je bio igrač. Igor nije najveći krivac, to su igrači, ali jednostavnije je smijeniti izbornika, nego 20 ili 30 igrača. Siguran sam u jedno, da Štimac nije ponudio ostavku nakon Škotske i danas bi bio izbornik. No, htio je vidjeti kako reagira savez, kako reagiraju ljudi oko njega, a i previše je vjerovao u neke priče koje nisu bile rezonske", smatra Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo