sve zbog izbivanja balea / Benitez: 'Kovačić je igrao zbog karakteristika Šahtara, ali neće imati zagarantirano mjesto'

Image
Foto: AP Images

'Kovačića sam uveo jer su bočni igrači išli visoko prema naprijed, a on igra u sredini, što nam je donijelo upravljanje igrom i širinu', otkrio je Benitez

16.9.2015.
10:31
AP Images
VOYO logo

Trener Real Madrida Rafael Benítez, koji je u 31. minuti utakmice protiv Šahtara uveo u igru Matea Kovačića umjesto ozlijeđenog Garetha Balea, napomenuo je da to učinio zbog karakteristika protivnika te da hrvatski reprezentativac neće imati zagarantirano mjesto u prvoj postavi u slučaju izbivanja Balea.

Image
zanimljiva večer lp /

Ronaldov hat-trick, Mandžukić zabio za Juve, Bebek oštetio Srnu

Image
zanimljiva večer lp /

Ronaldov hat-trick, Mandžukić zabio za Juve, Bebek oštetio Srnu

"Kovačića sam uveo jer su bočni igrači išli visoko prema naprijed, a on igra u sredini, što nam je donijelo upravljanje igrom i širinu. Ako Bale zbog ozljede ne bude mogao konkurirati za iduće utakmice, svim će se igračima otvoriti mjesto u početnoj postavi. Večeras je igrao Kovačić zbog karakteristika protivnika, no u budućnosti bi mogao igrati Jesé, Čerišev ili Lucas Vázquez", izjavio je Benítez na konferenciji za novinare u Madridu gdje je Real Madrid u prvoj utakmici skupine A Lige prvaka sa 4-0 pobijedio Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je igrao na desnoj strani između bočnog Carvajala i veznog Luke Modrića. U 35. minuti je krenuo u prodor po sredini, no njegov pokušaj su zaustavili braniči Šahtara, što je rezultiralo pljeskom 66.300 gledatelja.

U drugom poluvremenu, kada je Šahtar ostao s igračem manje, nije bio posebno zapažen. Kovačiću je ovo bila 13. utakmica u Ligi prvaka i tek prva pobjeda. Sa zagrebačkim Dinamom upisao je 11 poraza i jedan remi na Maksimiru protiv Dinamo Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid u subotu igra u Madridu  prvenstvenu utakmicu protiv Granade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo