BIO DEPRESIVAN / Belgijski biciklist pronađen mrtav

Image

Frank Vandenbroucke je bio poznat kao "enfant terrible" belgijskog biciklizma, a njegovu karijeru obilježili su brojni skandali, tučnjave, te optužbe za uzimanje kokaina.

13.10.2009.
8:13
VOYO logo

BRUXELLES - Belgijski biciklist Frank Vandenbroucke (34) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u jednom senegalskom hotelu gdje se nalazio na odmoru.

Uzrok njegove smrti za sada nije poznat, ali zna se da se posljednje dvije godine liječio od depresije te da je pokušao samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vandenbroucke je bio poznat kao "enfant terrible" belgijskog biciklizma, a njegovu karijeru obilježili su brojni skandali, tučnjave, te optužbe za uzimanje kokaina. Prije sedam godina policija ga je privela zbog vožnje automobila u alkoholiziranom stanju, a prilikom pretresa njegove kuće pronađene su veće količine dopinga.

Usprkos svemu ostvario je 51 pobjedu u karijeri, bio je i pobjednik ugledne utrke Liege-Bastogne-Liege, a ostvario je i dvije etapne pobjede na Vuelti. Tijekom 13-godišnje profesionalne karijere nastupao je za 12 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom karijere je imao velike uspone i padove, što je utjecalo na njegovo zdravlje, ali i motivaciju," kazao je njegov ujak, bivši biciklist Jean-Luc Vandenbroucke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo