VEČER PRIJATELJSKIH MEČEVA / Belgija poražena, Srbi i Makedonci slavili

Image
Foto: AP

Protivnici Hrvatske u skupini kvalifikacija za SP 2014. Srbija, Makedonija i Škotska ubilježili su pobjede u pripremnim utakmicama u srijedu, dok je Belgija u Bukureštu poražena od Rumunjske s 1:2.

15.11.2012.
9:55
AP
VOYO logo

Srbi su u švicarskom St.Gallenu slavili s uvjerljivih 3:1 protiv Čilea te stekli puno samopouzdanja uoči dvoboja s Hrvatskom 22. ožujka u Zagrebu.

U 24. minuti Srbe je u vodstvo doveo Lazar Marković iz Partizana, u 47. minuti je na 2:0 povećao debitant u nacionalnoj ekipi Filip Đorđević, napadač Nantesa, da bi treći zgoditak za Srbe zabio Filip Đuričić iz Heerenveena u 60. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti je crveni karton dobio Vidal, pa su Čileanci dvoboj okončali s deset igrača, no uspjeli su dvije minute prije kraja zabiti počasni zgoditak preko Henriqueza.

Belgijanci su u Rumunjskoj poveli zgoditkom napadača Aston Ville Christiana Bentekea u 23. minuti, da bi domaćini izjednačili preko Alexandrua Maxima (32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunji su do pobjede došli zgoditkom Gabriela Torjea iz penala u 67. minuti nanijevši Belgijcima prvi poraz otkad su krajem lipnja izgubili na Wembleyu od Engleza.

Makedonci su u Skopju slavili protiv Slovenije s 3:2 u utakmici s dosta pogodaka i promašenim kaznenim udarcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenac Kurtič je već u osmoj minuti promašio penal, a potom su domaćini zabili dva zgoditka u prvom dijelu preko Tasevskog (27) i Jahovića (41). Pečnik je smanjio u 48.minuti na 2:1, Ibraimi u 51. povećao na 3:1, a konačan rezultat postavio je opet Pečnik (63).



Škoti su teškom mukom pobijedili u gostima Luksemburg s 2:1 pogocima igrača Blackburna Jordana Rhodesa (11, 24) u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo