VEČER PUNA IZNENAĐENJA / Barca i Chelsea poraženi, Borussia ostala u igri

Image
Foto: AP

U utorak su odigrane prve utakmice 5. kola Lige prvaka, a najveće iznenađenje večeri svakako se dogodilo u Amsterdamu gdje je Ajax sa 2:1 nadvisio Barcelonu.

26.11.2013.
22:32
AP
VOYO logo

Nogometaši Chelseaja šesti su sudionici osmine finala Lige prvaka, te su jedini koji su izborili prolazak dalje nakon utakmica 5. kola igranih u utorak, a zanimljivo je kako su do tog rezultata stigli usprkos 0-1 porazu na gostovanju u Baselu. Ovim rezultatom Chelsea se pridružio Barceloni, madridskim Atleticu i Realu, Bayernu i Manchester Cityju koji su još ranije osigurali prolazak u osminu finala.

No, kako su Steaua i Schalke 04 u drugom susretu skupine A odigrali 0-0, Chelsea je osigurao jedno od prva dva mjesta koja vode među 16 najboljih. Naime, Chelsea je vodeći s devet bodova, slijede Basel s osam i Schalke sa sedam, ali kako u posljednjem kolu Schalke i Basel igraju međusobno, nemoguće je da oba ta kluba preteknu Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac jedinog gola na utakmici u Baselu bio je MohamedSalah (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je 2-0 pobjedom na svom terenu protiv Marseillea stigao nadomak prolaska dalje u skupini B. Oba gola na utakmici postigao je JackWilshere (1, 65). Arsenal sada ima 12 bodova, tri više od Borussije iz Dortmunda i Napolija.

U odličnoj utakmici u Dortmundu prošlosezonski finalist zadržao je izglede za prolazak dalje pobjedom 3-1 protiv Napolitanca. Golove za Borussiju postigli su MarcoReus (10-11m), JakubBlaszczykowski (60) i Pierre-Emerick Aubameyang (78), dok je jedini strijelac za Napoli bio LorenzoInsigne (71).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu igraju Napoli - Arsenal i Marseille - Borussia, za prolazak dalje Arsenalu je dovoljan i bod, te svaki poraz manji od tri gola razlike, ili neuspjeh Borussije u Marseilleu. Borussia će dalje u slučaju bilo kakve pobjede, dok je u najtežoj poziciji Napoli koji protiv Arsenala mora ostvariti bolji rezultat nego Borussia protiv Marseilla koji još nije osvojio niti bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko iznenađenje dogodilo se u skupini C u kojoj je bečka Austria odigrala 1-1 na gostovanju kod Porta, a hrvatski igrač KajaRogulj proveo je na terenu svih 90 minuta za austrijskog prvaka. Gosti su poveli preko Romana Kienasta (11), a poravnao je JacksonMartinez (48).

Ranije danas su Zenit i Atletico igrali 1-1, pa je Atletico, koji je osigurao prvo mjesto u skupini, sada na 13 bodova, slijedi Zenit sa šest, Porto ima pet, a Austria dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan i Ajax ostali su igri za drugo mjesto u skupini D iza Barcelone zahvaljujući pobjedama protiv Celtica, odnosno Barcelone. Milan je u Glasgowu nadigrao škotskog prvaka sa 3-0 golovima Kake (13), CristianaZapate (49) i MarijaBalotellija (60), dok je Ajax na svom terenu svladao Barcelonu sa 2-1. Pogotke za "kopljanike" postigli su ThulaniSerero (19) i DannyHoesen (42), dok je na 2-1 smanjio Xavi (49-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je vodeća sa 10 bodova, drugi Milan ima osam, a treći Ajax sedam, dok je posljednji Celtic s tri boda ostao bez izgleda čak i za Europsku ligu. U posljednjem kolu sastaju se Milan i Ajax koji će u izravnom dvoboju odličiti o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo