As iz rukava / Bandić: Ispunjeni su preduvjeti za spas Cibone, idemo to riješiti!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić složio se da se zastupnicima obrazloži ta izvansudska nagodba i istaknuo da su u njoj stvoreni svi preduvjeti kako bi se spasio KK Cibona.

31.5.2014.
15:32
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Redovita, radna sjednica zagrebačke Gradske skupština, koja je počela danas poslijepodne ubrzo nakon svečane sjednice u povodu Dana grada Zagreba, brzo je prekinuta zbog zahtjeva oporbenih zastupnika da se pojasni izvansudska nagodba pri postupku mirenja pred Visokom trgovačkim sudom s košarkaškim klubom Cibona.

Oporbeni zastupnici zatražili su stanku kako bi im se materijal te točke dnevnog reda uvrštene po hitnom postupku na sjednicu Gradske skupštine, pojasnio. Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor dao je stanku od pola sata kako bi Klubovima gradskih zastupnika pročelnici nadležnih gradskih ureda pojasnili pojedinosti vezane za nagodbu Grada Zagreba i KK Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić složio se da se zastupnicima obrazloži ta izvansudska nagodba i istaknuo da su u njoj stvoreni svi preduvjeti kako bi se spasio KK Cibona. Rekao je da je prije tri godine preko Kontrolnog ureda uputio svim institucijama ove zemlje da se utvrdi odgovornost tko je kriv za teško financijsko stanje KK Cibona. Bandić je kazao da je on ili netko od njegovih suradnika tako nešto napravio - već bi bio u Remetincu.

Prije stanke Bandić je pozvao oporbene zastupnike da se odmah izjasne jesu li a priori protiv, te ako jesu - neka ih "ne muče". Također je rekao zastupnicima da to što su materijal dobili tako kasno nije njegov hir, jer nije mogao utjecati na sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ste a priori protiv ove odluke, recite to otvoreno da ne gubimo vrijeme. Budite svjesni da su ispunjeni preduvjeti za spas Cibone. Idemo to riješiti", rekao je gradonačelnik.

U ime Kluba gradskih zastupnika HDZ- HSP AS - BUZ, Andrija Mikulić je zatražio da se točka oko odnosa Grada Zagreba i Košarkaškog kluba Cibona stavi kao prva točka dnevnog reda. Istaknuo je da je Cibona "klub svih nas" i nitko ga ne smije privatizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da su u stanci na početku sjednice od pročelnika nadležnih gradskih ureda dobili gotovo sve odgovore te da će se na taj način riješiti sva dugovanja prema igračima i da se nada da će se "staviti točka na i" na sve probleme vezane za Cibonu. Cibona je interes grada i mora biti iznad svih drugih interesa, te je bitno da se riješe dugovanja prema igračima kako bi Cibona igrala iduću sezonu u Euroligi, rekao je Mikulić.

Bandić je poručio kako mu je drago da su to kolege prihvatile te im poručio da "idu napraviti posao i da idu dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Klub gradskih zastupnika SDP-a zatražio stanku, nakon koje je Davor Bernardić pozvao na sustavno rješavanje vrhunskog sporta u Zagrebu kako se problem KK Cibona više nikada ne bi riješavao po hitnom postupku. Rekao je da se u ovoj nagodbi radi o 15 milijuna kuna, što će direktno proizvesti fiskalni učinak.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo