odlično otvorio dvoboj /

ATP Shenzhen: Čilić kroz tri seta stigao do četvrtfinala

Image
Foto: Jon Buckle/Press Association/PIXSELL

Čilić je odlično otvorio dvoboj protiv Millmana, sigurno je držao gemove na svom početnom udarcu, dok je 26-godišnjem Australcu dva puta oduzeo servis u prvom setu

1.10.2015.
15:04
Jon Buckle/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Shenzhenu, on je u dvoboju 2. kola nadigrao Australca Johna Millmana sa 6-3, 4-6, 6-3 za sat i 56 minuta igre.

Čilić je odlično otvorio dvoboj protiv Millmana, sigurno je držao gemove na svom početnom udarcu, dok je 26-godišnjem Australcu dva puta oduzeo servis u prvom setu. Prvi put za vodstvo 2-1, a drugi put za konačnih 6-3 u toj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pad koncentracije na početku drugog seta, koji je započeo nakon kraćeg kišnog prekida, koštao je Čilića izgubljenog servisa. Naš je igrač imao 40-15 i činilo se kako će rutinski riješiti još jedan gem u svoju korist, ali tada je zaredao s greškama koje su Millmanu dale prednost "breaka" koju je ovaj držao do kraja seta. Kada je Millman servirao za set, Čilić je stigao do "break-lopte", ali nije ju uspio iskoristiti, pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

I u odlučujućem setu ostvaren je samo jedan "break", a njega je ostvario Čilić u šestoj igri. Prethodno je u trećem gemu Čilić spasio 15-40, a kada je servirao za meč bio je suočen sa 15-30, no tada je s dva dobra servisa i kvalitetnim napadom na meč-loptu uspio privesti susret kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv boljeg iz susreta između Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea i Hyeona Chunga iz Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo