VIDEO: / Đoković slavi, dugo netko nije ovako pomeo Nadala

Srpski tenisač Novak Đoković pobjednik je ATP turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju. Do svog četvrtog naslova na ovom turniru stigao je pobjedivši u finalu Rafaela Nadala sa 6-3, 6-3.

30.3.2014.
22:37
VOYO logo

Bio je ovo okrugli 40. međusobni ogled između Nadala i Đokovića i 18. pobjeda srpskog tenisača koji je prethodno naslove u Miamiju osvajao 2007., 2011. i 2012. godine.

Nadalu je pak ovo četvrti poraz u finalu turnira u Crandon Parku. 2005. godine porazio ga je Federer, 2008. Davidenko, a 2011. također Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je problema Đoković imao na samome startu, budući nije igrao od srijede zbog polufinalne predaje Keija Nishikorija. Ali nakon što je uspio spasiti break-loptu u prvom gemu, njegova se igra sve više podizala.

//www.youtube.com/embed/HnubmpSU9WE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokoviću je ovo 18. naslov na ATP turnirima iz Masters serije 1000, čime je postao treći na vječitoj ljestvici. Isto tako mu je ovo drugi ovosezonski naslov i 43. u karijeri. Španjolac Nadal, svjetski broj 1, ostao je na dva ovosezonska naslova i 62 ukupno u karijeri.

Švicarska teniska veteranka Martina Hingis i Njemica Sabine Lisicki pobjednice su jakog WTA turnira u Miamiju u konkurenciji parova. U finalu su danas 33-godišnja Hingis i Lisicki pobijedile druge nositeljice, Ruskinje Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu sa 4-6, 6-4, 10-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ovo je jako uzbudljivo. Kada smo iskoristile meč-loptu pomislila sam si "da, uspjeli smo. Ovo je sjajno" - komentirala je Hingis kojoj je ovo prvi turnirski naslov od 2007. godine.

Šest godina nakon umirovljenja Hingis se 2013. vratila natjecateljskom tenisu i nastupanju u parovima s Danielom Hantuchovom. Nakon prošlogodišnjeg US Opena ponovno nije igrala šest mjeseci, ali se vratila ranije ovog mjeseca u Indian Wellsu uz Lisicki i čini se da je njihova kombinacija dobitna. Na putu do naslova ranije su pobijedile šeste nositeljice, Lucie Šafarovu i Andreu Hlavačkovu, kao i pete nositeljice, Caru Black i Saniju Mirzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad najbolja svjetska tenisačica sada ima 38 osvojenih naslova u igri parova u karijeri, a 37 ih je osvojila između 1995. i 2007. godine. Za Lisicki je ovo treći naslov u karijeri u igri parova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo