Elone, zašto Twitter / Pogledajte kojih je 15 nogometnih giganata Musk mogao kupiti za novac koji je uložio u Twitter

Image
Foto: Shutterstock

Naravno, ova objava Transfermarkta je zabavnog karaktera no svakako je interesantno vidjeti o kakvim se financijskim omjerima radi

27.4.2022.
22:32
Shutterstock
VOYO logo

Elon Musk, vlasnik SpaceX-a i Tesla Motorsa kupio je društvenu mrežu Twitter za 44 milijarde dolara. O ovom preuzimanju se već dulje vremena spekuliralo, a u utorak navečer je stigla i službena potvrda da je najbogatiji čovjek svijeta postao vlasnik Twittera.

Na račun ove goleme kupoprodaje već su se napisale na desetke tisuća članaka no na potpuno neobičan način je temi pristupio Transfermarkt koji je na svome Facebook profilu izlistao popis europskih nogometnih giganata koje je Musk za te novce mogao otkupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su najveći nogometni klubovi u Europi mogli postati njegovi

"Hej Elone, zašto Twitter?!?!?!", napisali su iz Transfermarkta u statusu iznad impresivnog popisa.

Naime, za 44 milijarde dolara odnosno oko 41 milijardu eura, Musk je mogao postati vlasnik Barcelone, Real Madrida, Bayerna, Manchester Uniteda, Liverpoola, Manchester Cityja, Chelsea, Arsenala, PSG-a, Tottanhama, Juventusa, Dortmunda, Atletico Madrida, Intera i Evertona te bi mu još ostalo novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je mnogim komentatorima zapelo za oko jeste da je za novac utrošen u Twitter mogao posjedovati gotovo cijelu Superligu odnosno barem 15-ak najboljih i najtrofejnijih klubova svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao je organizirati Ligu Elona Muska", napisao je jedan od komentatora, a slično su pomislili i ostali.

"Drago mi je znati da nema dovoljno novca da kupi Sporting iz Lisabona", našalio se drugi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak većina ljubitelja nogometa je ipak sretna što se najbogatiji čovjek na svijetu nije odlučio ući u nogomet. Naravno, ova objava Transfermarkta je zabavnog karaktera no svakako je interesantno vidjeti o kakvim se financijskim omjerima radi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo