utrka u plovdivu / Apsolutna dominacija i 5. svjetsko zlato: Braća Sinković zlatni u dvojcu bez kormilara!

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su naslov svjetskih prvaka u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu

15.9.2018.
11:07
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Braća Sinković dominirali su finalnom utrkom u Plovdivu od samoga starta, već na četvrtini utrke imali su gotovo sekundu i pol prednosti ispred prvih pratitelja Novozelanđana, na pola staze ta je prednost narasla na gotovo tri sekunde da bi uoči završnih 500 metara imali nedostižnih 3.89 sekundi ispred drugih Rumunja. Ciljem su braća Sinković prošla u vremenu 6:14.96 minuta, 1.94 sekunde ispred srebrnih Rumunja Marius-Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose, odnosno 2.55 sekundi ispred brončanih Francuza Valentina i Theophilea Onfroya.

Aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće u subotu su osvojili svoje peto svjetsko zlato i to u trećoj različitoj disciplini. Na počecima karijera su s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvajali svjetska zlata u četvercu na pariće 2010. i 2013. godine da bi prelaskom u dvojac na pariće i u toj disciplini stigli do još dva  zlata 2014. i 2015. godine. Nakon osvajanja olimpijskog zlata u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. odlučili su se na promjenu discipline i prelazak sa "scull" na "rimen" veslanje te su već prošle godine osvojili svjetsko srebro u Sarasoti da bi se ove godine uspeli na svjetski tron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za braću Sinković ovo je ukupno sedmo svjetsko odličje, imaju i broncu iz četverca na pariće 2011., a usto imaju u olimpijsko srebro iz Londona u četvercu na pariće.

Čestitka ministra Krstičevića zlatnoj braći Sinković 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je u subotu, 15. rujna 2018. godine čestitku ugovornim pričuvnicima Oružanih snaga RH, braći Martinu i Valentu Sinkoviću, povodom osvajanja zlatne medalje u disciplini dvojac bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u veslanju održanom u bugarskom gradu Plovdivu.

"Poštovani Martine i Valente, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, od srca vam čestitam na osvojenom naslovu svjetskih prvaka, čime ste još jednom potvrdili svoju dominaciju u vrhu svjetskog veslanja. Ponosni smo što ste dio Hrvatske vojske i na vaš vrijedan rad i vrhunske rezultate kojima kontinuirano promičete hrvatski sport i Republiku Hrvatsku diljem svijeta. Želim vam još puno uspjeha kako u daljnjem radu, tako i u privatnom životu“, stoji u čestitci ministra Krstičevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunski sportaši, pripadnici pričuvnog sastava Hrvatske vojske, braća Martin i Valent Sinković, u ovoj su sezoni osvojili i zlato na 1. Svjetskom kupu te na Europskom prvenstvu i srebro na 2. Svjetskom kupu.

Premijer Plenković čestitao braći Sinković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković čestitao je braći Martinu i Valentu Sinkoviću na osvajanju zlatne medalje u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u veslanju u Plovdivu.

"Srdačno vam čestitam na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Plovdivu. Petim zlatom od ukupno sedam odličja sa svjetskih smotri, u tri različite discipline, učvrstili ste svoje mjesto u vrhu svjetskog veslanja. Ponosni što promičete Hrvatsku, uvjereni smo da ćete svojim trudom, upornošću i zalaganjem nastaviti sjajni pobjednički niz. U ime Vlade i osobno još jednom čestitam i želim vam puno novih uspjeha u budućim natjecanjima", stoji u premijerovoj čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo