ANKETA NET.HR-a: / Zašto je Hrvatska ispala s Eura? Pomozite nam naći glavni razlog poraza od Portugala

Image

Dan poslije utakmice između Hrvatske i Portugala pitamo vas zašto je Hrvatska ispala s Eura.

26.6.2016.
11:44
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Eura nakon što je u susretu osmine finala u Lensu je izgubila od Portugala s 0-1 nakon produžetka. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ricardo Quaresma u 117. minuti.

Hrvatska je bila bolja od Portugala tijekom svih 120 minuta, ukupno je uputila 15 udaraca prema suparničkim vratima, ali niti jedan od tih pokušaja nije pogodio okvir suparničkog gola, dok je Portugal pucao samo pet puta prema Subašiću, a prvi u okvir je bio onaj CristianaRonalda u 117. minuti kojega je Subašić obranio, no na odbijanac je natrčao Quaresma i postigao odlučujući pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije utakmice mnogi su krenuli u potragu za krivcem za ovakav rasplet. Neki krive izbornika Antu Čačića jer je kasnio s izmjenama, drugi pak pričaju o odlično postavljenoj igri Portugala dok uvijek ima i onih koji dovode u pitanje mentalitet igrača .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktička utakmica

"Ovo je bila 120 minuta dobra prezentacija Hrvatske protiv Portugala koji se branio s osam igrača iza lopte. Što je utakmica odmicala, to smo bili opasniji, ali nismo došli do željenog zgoditka. Na kraju smo napravili jednu pogrešku visoko na njihovoj polovici i iz kontre smo primili gol. Nogomet se igra za golove, a oni su tu bili uspješniji", rekao je poslije utakmice AnteČačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li očekivao da će Portugal igrati defenzivno, Čačić je odgovorio potvrdno."Ja sam i prije utakmice rekao da se oni nas plaše i zato sam očekivao defenzivni Portugal. Oni su prijetili samo s Nanijem i Ronaldom, a mi smo ih u tome jako dobro osujetili izuzev te zadnje minute kada nas je ponijela mogućnost da riješimo utakmicu prije penala. Gol je visio u zraku, a na kraju se dogodilo što se dogodilo", kazao je. Sdruge strane izbornik Portugala FernandoSantos rekao je sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila taktička utakmica. Kad smo se mi pokušali nametnuti, Hrvatska nam to nije dopustila, a kada se Hrvatska pokušala nametnuti, mi joj to nismo dopustili. Morate uvijek gledati obje strane medalje. Igrali smo protiv odlične momčadi. Bili smo spremni za neutraliziranje hrvatskih jakih strana i pokušaj iskorištavanja njezinih slabosti. Posebno smo pazili da nas ne iskontriraju".

Koji je po vama pravi razlog ispadanja Hrvatske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo