fijasko rukometašica / Andreji prekipjelo: 'Neću se više odazivati pozivu u reprezentaciju!'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatske rukometašice oprostile su se od Europskog prvenstva nakon samo dvije utakmice. izbornik Canjuga podnio je ostavku, a javnost je šokirala i Andrea Penezić izjavivši kako se oprašta od nacionalnog dresa.

12.12.2014.
12:09
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Nastup hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu na domaćem terenu završio je debaklom.

Pompozne i optimistične najave, prednost domaćeg terena, činjenica kako nijedna ključna igračica nije bila ozlijeđena, sinteza igračica s jednom od najboljih psihoterapeutkinja koja je svakoj ekipi za koju je radila donijela uspjeh.... sve je propalo u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Švedske u prvom kolu, a zatim i Njemačke u drugom, raspirio je sve snove naših rukometašica. Djevojke su razočarane, izbornik Vladimir Canjuga očekivano je podnio ostavku, a novi šok Savezu i javnosti priopćila je daleko najbolja igračica reprezentacije, koja je izjavila kako se oprašta od nacionalnog dresa, piše Jutarnji.hr.

''Neću se više odazivati pozivima za reprezentaciju. Mnoge od nas iskusnijih napravile bi to i ranije, no ipak se igralo u Hrvatskoj i to nas je držalo. Naravno, najveća je čast igrati za svoju zemlju, no ovo više nema smisla. Sad je red na mlađima. Imala sam neprospavanu noć kao i sve djevojke, jako smo razočarane, no na to smo već godinama navikle'', izjavila je Penezić, a prenosi Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u ženskom rukometu trenutno je uistinu crna. Ispadanje u ovako ranoj fazi EP.-a znači teškog protivnika u playoffu za iduće Svjetsko prvenstvo, koje je pak uvjet za odlazak u Rio 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo