EP: POBIJEĐENA NORVEŠKA / Alilović i Vuković osigurali pobjedu Hrvatskoj

Image

"Kauboji" su pobijedili 25:23, a najzaslužniji za pozitivan rezultat su Alilović s 19 obrana i Vuković sa sedam pogodaka.

19.1.2010.
21:01
VOYO logo

Na krilima Mirka Alilovića sa 19 obrana i Drage Vukovića sa sedam pogodaka Hrvatska je pobjedom nad Norveškom 25:23 otvorila sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Austriji.

Hrvatska je utakmicu u A skupini otvorila u grču i s mnogo pogrešaka. Srećom, Mirko Alilović je od prve minute bio sjajan i nije dozvolio da Norvežani već na otvaranju utakmice stvore veću prednost. U prvih deset minuta "kockasti" su imali tek 20 posto realizacije, pa nije niti čudo što je Norveška vodila 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sredinom prvog dijela hrvatski igrači se 'bude' i dižu ritam utakmice. Prvo serijom 3:0 dolaze do prvog vodstva u utakmici (5:4), a u 20. minuti su imali i dva gola viška (7:5) što je bila i najveća hrvatska prednost u prvom dijelu.

Alilović je u prvih 30 minuta sakupio čak 11 obrana, no i njegov kolega na suprotnoj strani Ege također je bio odličan i obranio je sedam udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je vrlo brzo došla na plus 3 (13:10), no Norveška se nije predala i okrenula je rezultat u svoju korist (16:15). Do 54. minute igralo se gola za gol, no tada Hrvatska bježi na plus dva (23:21). U neizvjesnoj završnici Hrvatska je imala priliku ponovo otići na tri gola prednosti, ali su Norvežani imali i dva napada za izjednačenje. No, srećom bili su neuspješni i Hrvatska je uspjela iščupati pobjedu.

U drugoj utakmici naše skupine Rusija je pobijedila Ukrajinu 37:33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo