Nevjerojatno, nakon ubojstva on priča o izgubljenom bogatstvu

Gotovo četiri mjeseca nakon što je usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp, južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius nalazi se u teškom psihičkom stanju, tvrdi njegov agent Peet van Zyl.

4.6.2013.
8:39
VOYO logo

Pistorius je, podsjetimo, 14. veljače ove godine u svome domu ubio nesretnu djevojku, ispalivši u nju četiri metka kroz zatvorena vrata kupaonice. Unatoč tvrdnji da je mislio da puca u provalnika, optužen je za ubojstvo s predumišljajem, ali je pušten da se brani sa slobode.

U utorak bi se prvi put nakon uvodnog saslušanja trebao pojaviti pred sudom, ali postoji mogućnost da će ročište biti odgođeno budući da su i tužiteljstvo i obrana zatražili dodatno vrijeme za analiziranje dokaza i ispitivanje potencijalnih svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, dok se čeka odluka suda, oglasio se menadžer 26-godišnjeg atletičara i dao poprilično nevjerojatnu izjavu.

"Nekoliko dana nakon tragedije Oscar je trebao putovati u SAD na potpisivanje najvećeg sponzorskog ugovora u karijeri. Izgubio je bogatstvo zbog tragedije. I ja također", izjavio je agent, pa onda ipak rekao ne��to što sugerira da ne žale samo za izgubljenim novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oscar slabo spava. Slabo jede. Ima dana kad je relativno dobro, ali onda dođu dani kad se osjeća grozno. Kad razgovaram s njim, često imam osjećaj da me ne čuje, kao da nije prisutan. Često plače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni sud u Pretoriji odgodio je danas početak suđenja slavnom južnoafričkom atletičaru Oscaru Pistoriusu (26) zbog ubojstva njegove djevojke Reeve Steenkamp za 19. kolovoza... Ured javnog tužitelja zatražio je na današnjem ročištu odgodu kako bi dobili dodatno vrijeme za istragu, a sudac je odobrio njihov zahtjev. U međuvremenu će Pistorius ostati na slobodi uz ranije uplaćenu jamčevinu.

Pistoriusovi odvjetnici tvrde da je njihov klijent ubio svoju djevojku zabunom, zamijenivši ju za provalnika, dok tužiteljstvo pokušava dokazati da ju je ubio s predumišljajem nakon svađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesterostruki paraolomijski pobjednik na sudu se pojavio u pratnji brata i sestre, te ostatka obitelji i bliskih prijatelja, a bilo mu je to prvo sudsko pojavljivanje od 22. ožujka kada je odobreno njegovo puštanje na slobodu uz jamčevinu. Tijekom kratkog saslušanja sudu se obratio tek jednom i to kako bi potvrdio da razumije uvjete izrečenog o odgodi procesa.

Podsjetnik, Pistorius je na Valentinovo 14. veljače u svom domu u Pretoriji usmrtio Steenkamp ispalivši u nju četiri metka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo