brzo i lagano /

Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Image
Foto: Thinkstock

Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara

13.9.2019.
14:45
Thinkstock
VOYO logo

Majoneza gotova za dvije minute

Sastojci:

  • 4 žumanjka (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
  • 1 žličica Dijon senfa
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličica papra
  • ½ šalice maslinovog ulja
  • ½ šalice kokosovog ulja (rastopljeno ili neko drugo zdravo ulje)

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/8aa867ac1572b456eddd05e4b7e923d5_view_article_new.jpg?v=25

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i izmiksajte dok ne postane glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se ne pomiješaju

3. Polako stavljajte ulje i miješajte na maloj brzini, počevši od maslinovog ulja. Počnite s nekoliko kapi dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim nastavite dodavati polako.

Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/3
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
Deichmann /

Ljubitelji sportskog stila došli su na svoje – donosimo pregled najljepših tenisica za proljeće!

Još iz rubrike