Majoneza gotova za dvije minute
Sastojci:
- 4 žumanjka (na sobnoj temperaturi)
- 1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
- 1 žličica Dijon senfa
- ½ žličice soli
- ¼ žličica papra
- ½ šalice maslinovog ulja
- ½ šalice kokosovog ulja (rastopljeno ili neko drugo zdravo ulje)
(Foto: Profimedia)

Priprema:
1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i izmiksajte dok ne postane glatka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se ne pomiješaju
3. Polako stavljajte ulje i miješajte na maloj brzini, počevši od maslinovog ulja. Počnite s nekoliko kapi dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim nastavite dodavati polako.
Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa