brzo i lagano / Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Image
Foto: Thinkstock

Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara

13.9.2019.
14:45
Thinkstock
VOYO logo

Osnovna domaća majoneza

Sastojci: 

  • 2 jaja (sobna temperatura)
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice senfa
  • ½ žličice morske soli
  • 2 šalice hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/2b38426884daf53c89c27bf56c7cbd68_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i umutite (izmiksajte) dok ne postane glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se lijepo ne pomiješaju.

3. Vrlo polako dodajte ulje (malo po malo) i miksajte s malom brzinom. Počnite s nekoliko kapi ulja kako bi se majoneza lijepo povezala. Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paleo majoneza

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 velika jaja (sobna temperatura)
  • 4 žlice svježeg soka od limete
  • 1 do 1 1/2 žlice meda
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica morske soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žlice dimljene paprike po izboru
  • 2 1/2 šalice maslinovog ulja ili ulja od avokada

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/hrana-71a534719e7b737dbfa75139ac62020e_view_article_new.jpg?v=30

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Sok od limete i jaja stavite u blender. Zatim dodajte med, senf, sol, papar i papriku i pola šalice maslinovog ulja. Blendajte dok se sve ne pomiješa, oko 20 do 30 sekundi. 

2. Dok blendate polako stavljajte ostalo ulje, ali na minimalnoj brzini. Oko 4 do 5 minuta.

3. Kada je gotovo stavite majonezu u hladnjak barem na sat vremena.  Za ovaj recept nemojte koristiti extra djevičansko maslinovo ulje jer okus može biti intenzivan. 

Dobar tek!

Majoneza gotova za dvije minute

Sastojci:

  • 4 žumanjka (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
  • 1 žličica Dijon senfa
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličica papra
  • ½ šalice maslinovog ulja
  • ½ šalice kokosovog ulja (rastopljeno ili neko drugo zdravo ulje)

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/8aa867ac1572b456eddd05e4b7e923d5_view_article_new.jpg?v=25

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i izmiksajte dok ne postane glatka.

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se ne pomiješaju

3. Polako stavljajte ulje i miješajte na maloj brzini, počevši od maslinovog ulja. Počnite s nekoliko kapi dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim nastavite dodavati polako.

Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo