karta za carstvo snova / Djeluju u trenu: Najbolja eterična ulja za spavanje

Image
Foto: Pexels

Ljudi koji imaju problema sa spavanjem, znaju koliko vrijedi prospavana noć i kvalitetan san

26.7.2019.
15:56
Pexels
VOYO logo

Prije, no što posegnemo za lijekovima protiv nesanice, dobro je isprobati prirodne metode čiji je spektar vrlo širok - od tehnika opuštanja, stvaranja ambijenta koji će pomoći da utonemo u san, vođenja računa o prehrani, vježbanja pa i korištenja eteričnih ulja. Želite li isprobati ovo posljednje, donosimo vam izbor najučinkovitijih eteričnih ulja protiv nesanice.

Lavanda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eterično ulje lavande najbolje pomaže kod nesanice zbog čega se nalazi u većini proizvoda za opuštanje. Miris lavande opušta nas i pomaže da utonemo u san.

Valerijana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valerijana je biljka poznata po svom sedativnom učinku. Čaj od valerijane od davnina se koristi kao sredstvo za smirenje. Eterično ulje valerijane pomaže kod problema sa spavanjem tako što djeluje sedativno i povećava kvalitetu sna. Ublažava simptome anksioznosti i depresije. 

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bergamot

Iako pripada obitelji citrusa, bergamot ima sasvim drugačiji učinak od limuna i naranče. Dok limun i naranča dižu raspoloženje i razbuđuju, bergamot djeluje opuštajuće. Usporava rad srca, snižava krvni tlak i ublažava anksioznost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija objavljena u časopisu Complementary Therapies in Clinical Practice pokazala je da ulje bergamota, ako ga koristimo preko difuzora, osjetno poboljšava kvalitetu sna. Čak 92 posto ispitanika odlučilo ga je nastaviti koristiti nakon istraživanja, piše Forbes

Cedar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eterično ulje cedra odavna se koristi za njegu kose i kože, no prema novijim istraživanjima pomaže i kod nesanice.  Ovo eterično ulje sadrži cedrol - spoj koji ima sedativan učinak.  

Želite li isprobati bilo koje od gore navedenih eteričnih ulja, najjednostavniji način je da koristite difuzor ili pak nakapate par kapi na maramicu pa stavite kraj jastuka ili direktno na jastučnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo