Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!

Medijska kampanja 'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!

6.9.2012.
11:35

Početak rujna uvijek je u znaku povratka u grad, novih početaka, a posebice je u znaku djece i mladih koji se vraćaju na školske hodnike kojima kolaju nove informacije. Upravo iz tog razloga, Arena centar je odlučio podržati akciju prevencije i borbe protiv cyber-bullyinga, te kroz igru znanja i mnoštvo nagrada, potaknuti mlade na učenje i solidarnost.

Prijateljstvo je pravi put je event koji će se održati u subotu 08. rujna od 15 do 19 sati u Arena centru, a ideja ovog edukativno-interaktivnog događaja jest kviz znanja u kojem će natjecatelji odmjeriti snage u znanju o nasilju upravo na društvenim mrežama te načinima prevencije. Nagradni kviz odvijati će se na osam punktova u Arena centru, i na sljedećim lokacijama: Profil, Blitz Cinestar, Skybowling, McDonald's, Iskon Internet, Mikronis HP store i Istyle koji će osigurati niz iznenađenja i nagrada za naše mlade natjecatelje. Svaki punkt nositi će jedno slovo riječi PRIJATELJSTVO, a moderator kviza biti će Ida Prester koja će iskoristiti ovu priliku da ukaže mladima na važnost nenasilne komunikacije i ophođenja u društvu. Mnošto poznatih osoba sjesti će u klupe i pogledati kratke spotove koji se bave tematikom nasilja na društvenim mrežama, a potaknuti će se i otvorena diskusija o ovoj temi među posjetiteljima centra. Uz nagradni kviz znanja i projekciju spotova, posjetitelje očekuje i play corner na trgu Dalmacija gdje će se djeca i mladi imati prilike okušati u stolnom tenisu koje će osigurati Iskon Internet, te ostalim zabavnim sadržajima. Roditelji će u Metropolitan baru pak imati priliku razgovarati sa stručnjacima iz područja psihologije koji će ih besplatno savjetovati o načinima otkrivanja zlostavljanja djeteta, načinima prevencije te zaštite djeteta na Internetu uz kavicu po povoljnijim cijenama od samo sedam kuna.

'Velika mi je čast što je Arena centar prepoznao važnost naše poruke koju komuniciramo i preko Interneta i putem televizija već nekoliko mjeseci, te se nadam da će ova tema zaživjeti osim na školskim hodnicima, i u školskim klupama', izjavila je voditeljica projekta i predsjednica udruge Medijska tvornica Valerija Novak.

'Arena Centar nastavlja podržavati ovu akciju zbog njezina društveno korisnog i preventivnog karaktera. Pozivamo građane da se u što većem broju uključuje u ovu akciju kako bi bili što informiraniji o ovom problemu i naučili na koji način da pomognu svojoj djeci, pogotovo osnovnoškolskoj, koja su jako izložena informatičkoj kulturi i društvenim mrežama i svim njezinim negativnim stranama', rekla je Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali