Zašto djeca učestalo trepću?

Zašto moje dijete učestalo žmirka (trepće)?

16.10.2013.
9:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Piše dr.Gorana Pavičić iz Očne poliklinike Okulistički centar:

„Vrlo često roditelji zamijete da njihovo dijete odjedanput počne učestalo treptati, pa i činiti grimase bez njima objašnjivog razloga. Prva pomisao roditelja je da je dijete razvilo „tik“ kao reakciju na neki emotivni događaj u svojoj okolini. No, kako simptomi traju, obraćaju se pedijatru. Tada dijete obično bude upućeno oftalmologu.

Pregledom u očnoj ordinaciji najčešće nalazimo alergijsku upalu sluznice spojnice (konjunktive) oka. Vrlo često nema reakcije na drugim sluznicama (nosa ili grla), znači, javlja se samo alergijska reakcija na oku.

Dijete često pokazuje pretjeranu reakciju na svjetlo, ali i trlja oči. Odmah se postavlja pitanje što je izazvalo takvu alergijsku reakciju, budući da do tada nije bilo nikakvih simptoma.

Poznato je da je jedan od najsnažnijih prirodnih alergena današnjice svakako pelud. No, alergijska reakcija spojnice može biti na grinje i kućnu prašinu, ali i na kozmetičke proizvode, poput šampona za kosu. Liječenje je danas moguće preparatima, antihistaminicima u obliku kapi koje se koriste u vrijeme trajanja simptoma, tijekom dva do tri tjedna.

Dakle, problem se može jednostavno riješiti. Stoga, ukoliko primjetite slične simptome kod svog djeteta, svakako se uputite u posjet oftalmologu.“

Dr.Pavičić specijalizirala se za preglede upravo najmlađih pacijenata.

U Očnoj poliklinici Okulistički centar pregledi se vrše u ordinacijama u Španskom i Maksimirskoj a naručiti se može putem telefona na brojeve 01/3896-992 i 01/230-4423, ili putem naše web stranice: http://www.okuc.hr/kontakt/online-rezervacija/

Za sva pitanja o oftalmološkom pregledu Vašeg djeteta slobodno nam se obratite putem telefona ili e-maila okuc@okuc.hr.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali