Zeleno je in! / Vodimo vas u Srijem i Slavoniju

Image
Foto: Vedran Čuljak (Tz Vsž)

Šetnja Spačvanskom šumom, plovidba Bosutom, obilazak Iločkih zidina, vrhunska vina, kvalitetan smještaj, kupanje u Dunavu – otkrivamo zbog čega je ljetovanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji hit.

9.7.2024.
0:05
Vedran Čuljak (Tz Vsž)
VOYO logo

Zeleno je in, vječni klasik, u kombinaciji sa zlatnom savršen odabir. Ne, ovo nije priča o modi, ovo je priča o putovanju na kojem uživaju i domaćini i gosti jer tako je oduvijek bilo u ovom kraju. Riječ je o Srijemu i Slavoniji, regijama koje se spajaju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, destinaciji koja nudi „vanserijski“ doživljaj, krojen za one koji cijene mir, tišinu, lokalnu eno-gastro ponudu, kvalitetan smještaj, iznimnu prirodnu i kulturnu baštinu uz odgovorno ponašanje prema okolišu.

Prvi korak: smještaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najistočnijem dijelu Hrvatske dočekat će vas idilični krajobrazi i u njima kuće za odmor, apartmani, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Odmor za dušu pružit će vam i smještaj u povijesnim središtima Vinkovaca, Vukovara, Županje i Iloka. Hoteli, urbane vile s bazenom, barokne katnice, tradicijske seoske kućice… Birajte što vam odgovara i uživajte u poznatoj slavonskoj i srijemskoj gostoljubivosti.

„U suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom ove smo godine prvu put raspisali javni poziv za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja županije. Cilj je unaprijediti kategorizaciju smještajnih objekata, podići razinu usluga i raznolikost turističke ponude u skladu s održivim turizmom“, ističe Majda Jakša, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vodimo vas u Srijem i Slavoniju

Image

Vodimo vas u Srijem i Slavoniju

Green Destination: kvalitetniji život za nove generacije

Očuvani prirodni i kulturni resursi, aktivno uključivanje lokalne zajednice u procese održivog turizma, ekološki prihvatljiva infrastruktura, edukacija posjetitelja o značaju očuvanja životne sredine – Srijem i Slavonija fokusirani su na zeleno poslovanje i održivi razvoj turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije već je prošle godine započela pripremu destinacije za certificiranje održivog turizma prema modelu Green Destinations.

„Naša je odgovornost da razvijamo turizam i općenito poslovanje u skladu s načelima održivog razvoja, kako bismo budućim generacijama omogućili kvalitetniji život“, poručuje Majda Jakša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za aktivne tipove!

Šetnja pješačko-planinarskim stazama na Fruškoj gori ili možda poučnim stazama u Spačvanskoj šumi, vožnja bicikla, veslanje, vožnja izletničkim brodovima, jahanje… Nema ljepšeg za doživljaj slavonske ravnice i brdovitog Srijema uz omiljenu aktivnost. Za potpuni doživljaj ljeta zaplivajte u Dunavu na Vukovarskoj adi, a tražite li vrhunsku outdoor pustolovinu Adrenalinski park Bosut Rokovci-Andrijaševci pun je pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo kulture ne škodi!

S nedavno obnovljenih impresivnih Iločkih zidina puca pogled na Dunav i ovaj povijesni gradić poznat po vrhunskim vinima. Za najljepši pogled na Vukovar popnite se na Vukovarski vodotoranj, a ne propustite obilazak super modernog Muzeja vučedolske kulture. U ovom dijelu Hrvatske kontinuirano se ulaže u obnovu bogate kulturne baštine, a ovdje život traje u kontinuitetu punih osam tisuća godina. Pa ako vam kultura i nije temeljni motiv putovanja neke atrakcije jednostavno vrijedi posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mami na još jedan zalogaj

Srijemci i Slavonci pripremaju pikantna jela od vrhunskih svježih namirnica. Sve što uberu i proizvedu za čas se nađe na bogatom stolu i ne znate što biste prije kušali. Vrhunski kulen, kulenovu seku, podlijevane sireve, kobasice, fiš, pečenja, riblje specijalitete… Sve ukusno i fino, mami na još jedan zalogaj. Uz vrhunske graševine, poznate iločke tramince, odlične frankovke i merlote…, bit će to gurmanski doživljaj za pamćenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetovanje u Srijemu i Slavoniji obojano je u zeleno. Ne zaboravite na kupaći.

Image
Image
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo