9. Čigra Limač Kup i 6. Čigra Open – sinonimi za sportsku sreću najmlađih

Image
30.1.2018.
13:30
VOYO logo

Tradicionalni Čigra Limač Kup i Čigra Open održavaju se ove godine u subotu 10. ožujka u Domu sportova. Događaj je to na kojem će mali heroji pokazati svoja znanja i vještine u taekwondou. U sklopu turnira nastupit će djeca i odrasli s intelektualnim i fizičkih poteškoćama koji treniraju u sklopu projekata Čigrin let i Na krilima Čigre. Ulaz je besplatan za sve.

Taekwondo klub Čigra, zajedno s partnerima , profilirao kao sportski klub koji provodi najviše društveno odgovornih projekata u taekwondo zajednici. Prvi projekt na koji su izrazito ponosni je Čigrin let. Projekt je to osmišljen i realiziran prema ideji taekwondo trenera i doktora medicine Danijela Bursaća u koji se s vremenom uključilo 30-ak mališana sa sindromom Down koja vrijedno treniraju iz tjedna u tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi projekt koji je ponosno predstavljen na prošlogodišnjem svečanom otvorenju je Čigra u zajednici. U sklopu projekta treniraju djeca osnovnoškolskog uzrasta iz socijalno ugroženih obitelji s područja Črnomerca i Kustošije. Cilj projekta bio je ukazati zajednici da su sva djeca jednako vrijedna bez obzira na imovinski status obitelji iz kojih dolaze. Uz to, nastojalo se potaknuti, razviti i unaprijediti taekwondo sport među djecom. Posebna pažnja u radu s tom djecom usmjerena na sprečavanje socijalne isključenosti, stoga se u klubu organiziraju edukativne radionice, izleti i druženja poput Božićne priče u Čigri održane u prosincu u Domu sportova.

„Ove godine u sklopu svečanog otvorenja 9. Čigra Limač Kup-a i 6. Čigra Opena koji se održavaju 10. ožujka u Domu sportova, predstavit ćemo projekt Na krilima Čigre. Svrha ovog projekta je osobama s intelektualnim teškoćama na prilagođen način približiti vještine taekwondo-a i omogućiti im da uz stručnu pomoć svladaju i usvoje potrebna znanja, te nastupe na natjecanjima koju su prilagođena para sportašima. Na taj način promiče se i unapređuje para taekwondo sport među njegovim ciljnim skupinama. Cilj projekta je uključiti što veći broj osoba s intelektualnim poteškoćama u taekwondo sport kako bi u konačnici djelovali na podizanje javne svijesti o neiskorištenim potencijalima koje te osobe posjeduju“, ponosno je predstavio trener Boris Bursać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bursać nastavlja „Ove godine očekujemo jednako ili čak i više natjecatelja nego prošle godine kada se okupilo 755 natjecatelja u svim dobnim skupinama. Time smo ujedno bili i najveći turnir za najmlađe dobne skupine održan u 2017. godini u Hrvatskoj. Treneri i roditelji s godinama su prepoznali trud koji ulažemo u organizaciju natjecanja, a organizacijska kvaliteta prepoznata je i od strane Hrvatskog taekwondo saveza koji je 6. Čigra Open odredio kao jedan od turnira s Kriterijske liste za juniorsku nacionalnu selekciju.“

Na kraju valja dodati i da uz promicanje vrijednosti i benefita bavljenja sportom, cijeli tim TK Čigra uz posebnu podršku medija i hrvatskih društveno angažiranih tvrtki omogućava da najmlađi razviju osjećaj samopoštovanja, sklope nova prijateljstva te vlastitim primjerom dokažu da će se svaki talent razviti ako mu ništa ne stoji na putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo