banner

samo 2020 komada

ZLATNA KUNA – NAJTRAŽENIJI HRVATSKI ZLATNIK

Hrvatska narodna banka u suradnji s državnom kovnicom novca, Hrvatskim novčarskim zavodom d.o.o., predstavlja novu seriju investicijskog zlata s motivom optjecajnog kovanog novca:

Prigodni kovani novac Zlatna kuna.

Zlatnik je mase 10.95 grama, promjera 22.5 mm te čistoće zlata 999,9/1000. Autor idejnoga i likovnog rješenja za Prigodni kovani novac Zlatna kuna je akademski kipar Kuzma Kovačić.

Zlatnik izlazi u ograničenoj seriji od 2020 komada, pakiran je u kapsulu i kuvertu te pripada kategoriji investicijskog zlata – na njega se ne obračunava PDV.

Za više informacija i kupovinu posjetite web trgovinu HNZ-a www.zlatna-kuna.hnz.hr

Prodajna cijena zlatnika ažurira se u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala, o čemu više možete pročitati ovdje.

Zašto kupiti Zlatnu kunu?

Trajan poklon

Nedavno istraživanje HNZ-a pokazalo je da 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije te ujedno predstavlja ulaganje u budućnost. Zlato je rijedak plemenit metal koji će uvijek imati svoju vrijednost.

Stoga je Prigodni kovani novac Zlatna kuna vrijedan poklon za posebne trenutke u vašim životima.

Ne propustite ovu priliku, osigurajte svoju Zlatnu kunu već danas.

Povratak na Net.hr