KLIK / Otkrij svoj put u svijetu turizma i ugostiteljstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula

Image

Budi izvrstan u školi koja nudi širok spektar zanimanja i cjeloživotno učenje kroz projekt KLIK

29.5.2023.
9:14

Odabir zanimanja jedan je od najvažnijih životnih izbora koji može unijeti sreću, zadovoljstvo, ali i frustraciju. Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli (ŠTUT), poznata kao Lipa, pruža priliku mladima da pronađu svoj put u brzorastućoj turističkoj industriji. Kroz četverogodišnje smjerove hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist i komercijalist, te trogodišnja zanimanja kuhar, konobar, slastičar i prodavač, učenici dobivaju priliku razvijati svoje talente i ostvariti izvanredne rezultate.

shimmer fallback
shimmer fallback

Škola je Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, a provodi i projekt sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, KLIK Pula - Centar za Kompetentno, cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula. Projekt je usmjeren na modernizaciju obrazovne institucije, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika, mentora i promociju strukovnih zanimanja.

shimmer fallback
shimmer fallback

U projektu KLIK sudjeluje veliki broj partnera iz javnog i privatnog sektora povezanih s turizmom i ugostiteljstvom. Oni se aktivno uključuju u projektne aktivnosti usmjerene na razvoj i unaprjeđenje redovitog strukovnog obrazovanja, kao i na planiranje cjeloživotnog obrazovanja odraslih u budućnosti. Projekt također teži jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca te promovira strukovna zanimanja i rad centra KLIK.

shimmer fallback
shimmer fallback

Suradnja s različitim dionicima uključuje znanstvene organizacije, visoka učilišta, strukovne komore, udruženja i relevantne gospodarske subjekte. U projektne aktivnosti aktivno se uključuju učenici, zaposlenici škole, članovi projektnih partnera, kao i svi dionici iz lokalne zajednice koji kroz planirane aktivnosti mogu ostvariti svoje ciljeve.

Projekt KLIK uspostavlja snažnu osnovu za suradnju koja ima potencijal nastaviti se razvijati čak i nakon završetka projekta, pridonoseći dugoročnoj održivosti i uspješnosti škole.

shimmer fallback
shimmer fallback

Učenici koji upišu školu imaju priliku sudjelovati u natjecanjima poput WorldSkills, AEHT i ostalih ugostiteljskih, turističkih i jezičnih natjecanja. Škola također ima dugogodišnju suradnju s Goethe institutom, omogućavajući učenicima polaganje testova i dobivanje certifikata o znanju njemačkog jezika.

shimmer fallback
shimmer fallback

Izbor zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu pruža nepresušno područje mogućnosti za one koji vole rad s ljudima, komunikaciju, strane jezike i putovanja. Mnogi motivirani učenici razvili su svoj talent i danas su na turističkom tržištu prepoznati kao vrhunska imena.

Stoga, ako želiš otkriti svoj put u svijetu turizma, ugostiteljstva i trgovine, upiši školu koja pruža priliku za cjeloživotno učenje i razvoj. Razmisli o svojem smjeru, oboružaj se strpljenjem, osmijehom i budi izvrstan!

shimmer fallback
shimmer fallback

Ukupna vrijednost projekta Klik Pula - centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula, kojom se financira i ova aktivnost, je u 100% iznosu financirana iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 44.692.084,78 kn (prema fiksnom tečaju konverzije od 7,5345 ekvivalent je u iznosu 5.931.659,01 €).

shimmer fallback
shimmer fallback

*Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Pula.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent