PIK Vrbovec bilježi izvrsne reakcije potrošača na lansiranje linije Slow cooked selection proizvoda koju čine Pulled pork (trgana svinjetina) i Spare ribs (svinjska rebarca) kao predstavnici internacionalnih trendova te Pork knuckle (buncek) kao tradicionalna delicija. Lansiranjem linije PIK Vrbovec je ponovno dokazao zašto drži titulu pionira u uvođenju elementa funkcionalnosti u segment mesnih prerađevina i plasiranju svježeg mesa u pakiranom obliku.
„Željeli smo razviti proizvode inspirirane sous-vide tehnikom kulinarske pripreme mesa te našim potrošačima pružiti još veću mogućnost izbora mesnih proizvoda. Uzimajući u obzir vrijeme potrebno za pripremu mesnih obroka, kreirali smo liniju koja potrošačima omogućava pripremu vrhunskog obroka ne samo za svoju obitelj, već i za nenajavljene goste bez prethodnog planiranja“ objasnila je Ines Bertinovec, direktorica Razvoja i tehnoloških inovacija PIK Vrbovca,
Stoga će uz tri recepta, koje je povodom lansiranja inovativnih proizvoda iz linije osmislio poznati chef Stjepan Vukadin, svatko postati vrhunski kuhar u udobnosti vlastitog doma.
„Promjene životnih, ali i prehrambenih navika naših potrošača ostavile su prostora na tržištu za inovativne proizvode poput Slow cooked selection linije. Kako bismo potrošačima skratili vrijeme potrebno za pripremu jela, u PIK Vrbovcu smo proizvode iz ove linije kuhali satima. Na našim potrošačima je slijediti jednostavne upute s pakiranja proizvoda i ukusno jelo će jako brzo biti na stolu. Ujedno, uz svaki proizvod dobiva se aluminijska posuda kako bi se spriječio nered prilikom pečenja te BBQ umak koji se odlično sljubljuje s internacionalnim artiklima“, rekla je Kristina Hustić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.
Recepti s potpisom proslavljenog hrvatskog chefa, koji će oduševiti sve gastro entuzijaste, početnike i eksperte, mogu se pronaći na web stranici Volim meso.