borba protiv globalnog problema / NOGOMETAŠI ISTRE PODRŽALI GERMANIJINU KAMPANJU “STOP NASILJU NAD ŽENAMA”

Image

Izlaskom u majicama kampanje na Poljud NK Istra sudjelovala u 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema

29.11.2021.
9:22

Nogometaši Istre doživjeli su poraz od Hajduka u 17. kolu nogometnog prvenstva Hrvatske (0:4), ali se još priča o njihovom potezu uoči utakmice! Zeleno-žuti iz Pule istrčali su na Poljud u majicama kampanje „Stop nasilju nad ženama“, čime su sudjelovali u 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema.

Jedan od lidera u priređivanju igara na sreću već duže vrijeme u javnosti podiže svijest o tome da je neophodno prijaviti svaki vid nasilničkog ponašanja, te pronalazi sve više glasnika koji će širiti ovu važnu poruku!

shimmer fallback
shimmer fallback

Zahvaljujući NK Istri, ova inicijativa se proširila i na nogometne terene, a Splićani su pljeskom podržali akciju.

Germania je pokrenula ovu kampanju sa ciljem da animira širu javnost i sve članove društva da se uključe u rješavanje problema. Država je tu da postavi zakonodavni i institucionalni okvir, ali za smanjenje crnih brojki i prevenciju nasilja je potrebno stalno javno podsjećanje da je nasilje nedopustivo.”, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih komunikacija i usklađenja poslovanja u Germaniji.

              Ova društveno odgovorna tvrtka je još ovoga ljeta napravila prve korake u borbi protiv obiteljskog nasilja, a tada je uručila donaciju Sigurnoj kući u Istri, koja već 15 godina osigurava besplatnu i sveobuhvatnu pomoć ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci.

Nakon Istre, Germania donira sigurne kuće u gradovima širom Hrvatske: Zagreb, Čakovec, Slavonski Brod, a potpora sigurnim kućama će se nastaviti I u budućnosti!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali