Međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom

shimmer fallback
20.6.2012.
13:31
Play logo

U organizaciji teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 27. lipnja do 1. srpnja održati međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, Arcotel – Rezidencija55 Open 2012. Turnir je ranga ITF 2 i trenutno je jedini turnir ovakve kategorije u Hrvatskoj, a već treću godinu zaredom održava se na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 50-ak natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, a po prvi puta će se održati i turnir u kategoriji kvadraplegičara (quads).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje rangirani natjecatelj i prvi nositelj turnira je Martin Legner iz Austrije koji se trenutno nalazi na 15. mjestu svjetske ITF rang liste. Najbolje rangirana natjecateljica na turniru je Marianna Lauro iz Italije koja se nalazi na 16. mjestu svjetske ITF rang liste.

Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno 7 natjecatelja. Dražen Mikšić najuspješniji je hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 109. mjestu ITF-ove rang liste. Na turniru će mu se pridružiti i Anto Joskić, Tomislav Čavar, Jozo Miloš, Željko Kladarić i Mario Sosnik, dok će iz redova teniskog kluba Sirius nastupiti Kristijan Trupković kojemu je ovo drugo međunarodno natjecanje u karijeri.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik teniskog kluba Sirius izjavio je kako je ponosan što su u ovakvoj situaciji uspjeli organizirati respektabilan turnir i kako nas na Velesajmu očekuje atraktivan tenis. "Dolaze nam igrači iz SAD-a, Maroka i Rusije što je dokaz da se radi o jakom i kvalitetno organiziranom turniru. U muškoj konkurenciji imamo čak 5 igrača iz TOP 30 prema ITF-ovoj rang listi i moći ćemo gledati atraktivne mečeve kako u pojedinačnoj, tako i u kategoriji parova. Uz dobar tenis očekuje nas i puno zabave jer u petak 29. lipnja organiziramo koncert Ivane Kindl koji će biti besplatan za sve posjetitelje. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima i donatorima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugogodišnji član kluba i natjecatelj Kristijan Trupković. "Pozivam sve ljubitelje sporta da nas dođu bodriti na Velesajam i da vide koliko je tenis u kolicima zahtjevan. Također pozivam sve osobe s invaliditetom da dođu i pogledaju turnir, te eventualno probaju i sami zaigrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arcotel - Rezidencija55 Open turnir je u okviru ITF NEC Wheelchair Toura koji je vodeća svjetska natjecateljska organizacija, svojevrsni ATP tour u kategoriji tenisa u kolicima, te je samim time podređen pravilima i nadzoru od strane te organizacije. U 2012. godini će u sklopu NEC Tour-a širom svijeta biti održana 180 turnira, od kojih jedan imamo zadovoljstvo ugostiti u Zagrebu.

Kontakt: Marko Jelovečki, marko.jelovecki@tk-sirius.com, +385 98 663 158

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo