Započeli Dani održivosti u Probnoj kući IKEA

Mališani će moći upoznati junake Cilija i Boya i saznati kako pomažu građanima u potrebi

U četvrtak, 01. prosinca, od 18 do 20 sati, svi mališani koji posjete Probnu kuću IKEA u centru Zagreba, moći će upoznati dva junaka, Cilija i Boya, u sklopu radionice Probaj razumjeti druge. Radionica se održava u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilnost, koja od 2002. godine u Hrvatskoj provodi program dodjele pasa pomagača obiteljima s djecom koja imaju teškoće u razvoju.

Sada je već jasnije zašto govorimo o junacima. Cili, naime, olakšava život Kristine koja ima oštećenje vida, a Boy će uskoro svojom nježnošću i strpljivošću postati pas pomagač djetetu koje ima određene teškoće u razvoju. Više detalja o tome kako psi pomagači olakšavaju i uljepšavaju svakodnevicu mališana, djeci će na radionici otkriti Damir koji trenira pse kako bi uspješno mogli izvršiti svoju zadaću, psihologinja Lea koja pomaže obiteljima i djeci sa psima pomagačima i Danijela iz udruge. Da psi pomagači koji prođu socijalizaciju, a potom i posebnu obuku, domove djece i građana kojima pomažu uistinu ispune radošću, ljubavlju i toplinom, na radionici će pokazati Kristina, vlasnica junaka Cilija.

Djeca će se tako u sklopu radionice moći družiti s Cilijem i Boyem te uvidjeti konkretne situacije u kojima ovi crni labradori postaju pravi životni partneri i pomagači, a cilj radionice je potaknuti djecu da budu tolerantnija i pažljivija prema svojim vršnjacima, ali i svim građanima u potrebi. Svi mališani će na kraju radionice dobiti i slikovnicu o psima pomagačima koja će ih uvijek podsjetiti da među nama postoje pravi junaci – pomagači drugima koji mogu biti primjer svima nama. Svi roditelji koji svoju djecu žele povesti na druženje s Cilijem i Boyem, moraju se prijaviti na stranici ikea-family.net jer je broj mjesta ograničen. :)

This slideshow requires JavaScript.

Podsjetimo, prošli su se tjedan djeca u Probnoj kući IKEA družila s Harryjem i saznali su što sve moraju učiniti kako bi bili odgovorni vlasnici psa. Radionica je također održana u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilnost, a o tome kakva je atmosfera vladala na radionici, najbolje govore dječji osmijesi i veselje.

Radionica Probaj razumjeti druge održava se u sklopu Dana održivosti u Probnoj kući IKEA, koji traju do 05. prosinca, a građanima i mališanima donose niz besplatnih radionica na kojima će moći saznati više o održivijem životu kod kuće. Mališane će tako zacijelo obradovati predstava HaHa20 u izvedbi Tvornice lutaka koja govori o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i djevojčice Paole, a odrasli će na radionici Probaj svoj dom učiniti održivijim i uštedjeti moći naučiti više o rješenjima koja doprinose uštedama kod kuće i očuvanju okoliša, ali i o tome što mogu učiniti s organskim otpadom.

Svi koji se žele pridružiti Danima održivosti u Probnoj kući IKEA u centru Zagreba, mogu se na web adresi vizijadoma.hr/probna_kuca/ prijaviti za neku od navedenih aktivnosti. Mjesta su ograničena, a pobjeđuje najbrži prst! :)

 

 

Povratak na Net.hr