Mirisi medenjaka i fritula,bunceka i kobasica, kuhanog vina i rakije, zvuci božićnih zvončića i klizanje na Tomislavcu, jednostavno zabava i dobra klopa uistinu daju poseban šarm i blagdanski ugođaj u centru Zagreba. Pregršt ugodnih iznenađenja, za svakog po nešto. Šetajući centrom naišli smo i na kuhanje uživo. Kuhanje uživo je jedinstvena prilika i nezaboravno iskustvo koje možete doživjeti na zagrebačkom adventu. Sami smo se uvjerili u subotu kada je chef Roberto Biondić pripremao tradicionalno dalmatinsko jelo: crni rižoto od sipe. Svježa jadranska riba ulovljena kod otoka Pašmana i ljubav prema kuhanju, kako kaže Roberto, osnovni su preduvjet ukusnog rižota. Superiorna izvedba Roberta potaknula je mnoge prolaznike da i oni sudjeluju u samoj pripremi hrane. Roberto je inače kuhar sa 35-to godišnjim iskustvom prikupljenim iz francuskih, talijanskih i domaćih kuhinja. Skupilo se tu veselo društvo istinskih gurmana iz cijele Hrvatske, kao i turisti iz Japana, Velike Britanije, Njemačke. Šlag na tortu dodao je i naš sveprisutni gradonačelnik Milan Bandić, inače ljubitelj kuhanja. „ Kuhanje je vizija i ljubav“ složio se s Robertom naš gradonačelnik. Ova ponuda nalazi se u sklopu kućice „Otočni raj“ u Bogovićevoj ulici. Zagrebački advent podigao je ljestvicu visoko i s razlogom obranio naslov najboljeg u Europi po treći puta.