Germania Sport

TVRTKA GERMANIA URUČILA DONACIJU PUČKOJ KUHINJI NA SVETOM DUHU

Tvrtka Germania Sport u sklopu društveno odgovornog poslovanja nastavlja s donacijama i volonterskim radom svojih djelatnika.

Zbog ekonomske ugroženosti uzrokovane covid krizom, sve veći broj  naših građana je nažalost primoran prehranjivati se u pučkoj kuhinji. Povodom povećanih zahtjeva koji su stavljeni pred pučku kuhinju u sklopu župe Sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom duhu, Germania je istoj odlučila donirati iznos od 25 000 kuna.

Djelatnici tvrtke su u četvrtak, 25. veljače 2021. volontirali pri podjeli obroka i namirnica korisnicima, pri čemu ih je koordinirao fra Vilček Novački koji je uz fra Vladimira Vidovića,  jedan od voditelja pučke kuhinje.

Pučka kuhinja na Svetom Duhu djeluje kontinuirano već 25 godina i to svakog dana osim nedjelje, a trenutno se dnevno podijeli preko 400 obroka za korisnike, uglavnom samce starije životne dobi.

U sklopu prostora pučke kuhinje na adresi Sv. Duh 33 možete kupiti brojne domaće namirnice poput craft piva, ajvara, meda i sličnih proizvoda, a čiji cjelokupni iznos prodaje ide za potrebe same kuhinje i njenih korisnika.

„Naše društveno odgovorno poslovanje je zasnovano na posvećenosti svih zaposlenih djelatnika dobrobiti zajednice i pojedinaca. Ponašati se odgovorno za nas znači prije svega i djelovati proaktivno u lokalnoj zajednici, te smo mišljenja da bez takvog sinergijskog odnosa nema napretka društva, ali u konačnici ni rasta same tvrtke“,  poručuje menadžerica korporativnih poslova Germanije, Kristina Džigurski.

foto:  fra Vilček Novački, volonterka župe, te volonteri – djelatnici Germanije: Kristina Džigurski, Grozdana Kupina, Ana Kralj I Fran Domagoj Pajalić.

Povratak na Net.hr