Vrlo povoljno / Turistička putovanja po regiji koja vas neće ostaviti ravnodušnima

Image

Većina ljudi ima potrebu za opuštanjem na kratkom izletu tijekom vikenda, gdje već samo izmještanje iz uobičajenog okruženja prija. Kratka putovanja pomažu napuniti se energijom potrebnom u svakodnevnom životu, posebice osobama koje obavljaju zahtjevne poslove.

14.3.2023.
11:58

Osim putovanja po zemlji, put vas može odvesti i u obližnje zemlje, i to vrlo povoljno.

Za vikend u okolnim zemljama uglavnom ne treba više od stotinjak eura, a zabava je često za svaku pohvalu.

Sjajan doživljaj uvijek je posjetiti Sarajevo i uživati ​​u njegovim tradicionalnim konobama i velikom gostoprimstvu. Ako izbor padne na Trebinje, sasvim je sigurno da će vas očarati stari grad sa svojim kamenim građevinama koje odolijevaju vremenu i kulturnim promjenama.

Crna Gora ima svoje čari koje su zanimljive svim generacijama. Obratite pažnju na ljepotu Durmitora i unapređenje smještajnih kapaciteta u tom kraju, koji je atraktivan u svim godišnjim dobima.

Beograd danju i Beograd noću

Iako na našim prostorima ima mnogo zanimljivih gradova, jedan je ipak najveći i s pravom se naziva metropolom. Ima svoj osebujan život koji se ne sviđa svima. Ipak, voleli gužvu ili ne, Beograd treba doživjeti jer je zaista autentičan. Posebno Nova godina Beograd čini možda najpoželjnijom destinacijom na Balkanu, ako je vjerovati turističkim operaterima i Google pretragama.

Svaki dolazak u Beograd treba dobro isplanirati jer će vas inače pojesti ovaj veliki grad, odnosno njegov promet koji oduzima puno vremena. Preporuka je da za posjetu Beogradu izdvojite najmanje tri dana jer ima mnogo sadržaja koji zaslužuju vašu pažnju. Na primjer, Teslin muzej, Muzej Jugoslavije s Kućom cvijeća, kao i mnogi drugi muzeji, galerije i velika kazališta.

Noćni život Beograda posebna je priča koja privlači ljude iz raznih krajeva svijeta. Beograd živi vrlo intenzivno noću i gotovo svaki dan u tjednu. Sasvim je normalno da su svirke u klubovima utorkom ili četvrtkom i da su lokali puni toliko da se ne može ući. Zato je rezervacija mjesta ili stola gotovo obavezna, kako za klubove i kafiće navečer, tako i za restorane danju.

Splavovi, kafići ili kafane?

Broj ugostiteljskih objekata u Beogradu je izuzetno veliki i reklo bi se da većina radi punim kapacitetom. Klubovi Beograd su posebno popularni medju mladjom populacijom. U najpopularnijim beogradskim klubovima se često održavaju glazbeni nastupi popularnih pjevača. S druge strane, oni stariji svakako ne mogu zaobići poznate beogradske kafane.

Neke od njih postoje jako dugo, nekoliko desetljeća, kao što je slučaj s autentičnim skadarlijskim kafanama. Poslužuju odličnu domaću hranu i piće, a posebno je uzbudljiva živa glazba lokalnih orkestara. Pjeva se, slavi, ali i tuguje uz staru narodnu glazbu. Jedni uz druge, mladi i stari, prepuštaju se uživanju i snažnim emocijama koje nosi ta atmosfera.

S druge strane, splavovi nude vrlo moderan i autentičan način provoda, koji ne odgovara previše konzervativnim osobama. Svakako ih morate vidjeti i doživjeti, ali i odabrati one najzanimljivije među njima. Sve ponude s najavama događaja, poput koncerata glazbenih zvijezda, dostupne su na portalu koji prati Beograd noću.

Splavovi Beograd čine posebno atraktivnim u ljetnim mjesecima, kada rade i njihove terase na rijekama Savi i Dunavu, s kojih se prekrasno vide obje strane grada. Nova godina Beograd stavlja među najtraženije destinacije u ovom dijelu Europe, možda i zbog burnog noćnog života.

Ako razmišljate gdje biste mogli otići sljedeći vikend, Beograd je odličan izbor. Samo imajte na umu da, osim prijevoza i smještaja, treba razmišljati i o rezervaciji mjesta u barovima koji vam se sviđaju. Najbolje je o tome razmisliti na vrijeme i pripremiti se istraživanjem na internetu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama