FOTO: Ovo nema ni jedan drugi hotel na svijetu

Zimske olimpijske igre u Sočiju zabilježit će rekordan broj natjecatelja iz rekordnog broja zemalja sudionica, ali pitanje je hoće li svi oni otići zadovoljni iz Rusije. Par dana prije svečanog otvaranja Igara, društvene su mreže preplavljene bizarnim fotografijama iz Olimpijskog sela.

Novinari koji su stigli u Olimpijsko selo nekoliko dana prije svečanog otvaranja dočekale su brojna iznenađenja, od čudnih upozorenja u toaletima do smeđe vode u slavinama. Najveće je sigurno da je trenutno raspoloživo samo šest od devet hotela predviđenih za smještaj sedme sile, a jedan dio je još uvijek u izgradnji. Kako to izgleda i što će eve dočekati goste u Sočiju, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Inače, očekuje se da će na 22. po redu Zimskim olimpijskim igrama skoro 2900 sportaša iz 88 različitih zemalja svijeta nastupiti u 98 različitih natjecanja. Tako će biti srušen prethodni rekord Igara postavljen prije četiri godine u Vancouveru kada je na natjecanju sudjelovalo 2566 sportaša iz 82 različite zemlje svijeta.

Sedam zemalja u Sočiju će po prvi puta nastupiti na ZOI, a to su Dominika, Malta, Istočni Timor, Paragvaj, Zimbabve, Togo i Tonga.

Prvi dio hrvatske olimpijske reprezentacije, predvođen najboljim hrvatskim skijašom i stjegonošom Ivicom Kostelićem, jučer u popodnevnim satima sretno je stigao u Soči.

Kostelić i Natko Zrnčić-Dim već danas su krenuli s prvim treninzima veleslaloma na skijalištu Rosa Khutor, gdje će se održati sva natjecanja u alpskom skijanju i gdje su odlični uvjeti za trening te su obojica naših skijaša jako zadovoljna s prvim dojmovima.

Kostelić je u ponedjeljak prije puta za Soči bio na vađenju krvi, s obzirom da su u proteklom razdoblju primijećeni problemi sa smanjenom eksplozivnošću. Također, znajući za obiteljske probleme sa štitnjačom, koje su prije imali Janica i Ante Kostelić, željelo se provjeriti i hormone štitnjače. Pretrage su pokazale da su hormoni štitnjače kod Ivice u granicama normalnih vrijednosti. Ukoliko će biti potrebno obaviti dodatne pretrage, one će se obaviti na kraju sezone.

– Sve je prošlo u najboljem redu. Danas smo trenirali malo veleslalom. Uglavnom, zadovoljni smo, dobro smo smješteni i mogu reći da je organizacija, naravno, na visokom nivou i čak je impresivno koliko se izgradilo ovdje u zadnje dvije godine – rekao je, između ostaloga, Ivica Kostelić po dolasku u Sočiju i odraženog prvog treninga.

Upitan za vlastito zdravstveno stanje najbolji je hrvatski skijaš odgovorio:

– Osjećam se dobro. U Zagrebu smo napravili krvne pretrage i sve je u granicama normale. Ako će biti potrebno, to ćemo ponoviti još jednom na kraju sezone.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju na rasporedu je u petak 7. veljače, a prvi od hrvatskih alpskih predstavnika nastupa Natko Zrnčić-Dim, u nedjelju 9. veljače u 11h sati po lokalnom vremenu (8h po srednjeeuropskom) kada je na rasporedu utrka spusta.

Uz Kostelića, Natka Zrnčić-Dima, Vedranu Malec, Edija Dadića te Morenu Makar koji su također jučer stigli u Soči, hrvatske boje na Zimskim olimpijskim igrama brane još Sofija Novoselić, Andrea Komšić, Filip Zubčić, Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Sebastian Brigović. Oni će u Soči otputovati u zadnjem tjednu održavanja Zimskih olimpijskih igara.

Povratak na Net.hr