Znate li čemu uopće služi piling i kako ga koristiti?

23.12.2011.
10:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najbolji način da nam to pođe za rukom je korištenje pilinga, što je korak kojeg ne smijete preskočiti ako želite imati glatku, zdravu i mladenačku kožu. No, koliko je piling zapravo važan, pomaže li on doista u dobivanju ljepše kože, koliko ga često treba primjenjivati i odgovara li baš svim tipovima kože?

Odgovore na ta pitanja potražili smo kod kozmetičarki Renate Kozine te vlasnice Centra za estetiku Lora, Žane Barjaktarević, koje su nam razjasnile sve vezano za ovu temu, odnosno čemu piling zapravo služi, kako ga koristiti i na što pritom moramo pripaziti.

'Piling je veoma važan u održavanju čistoće kože, pomaže u otklanjanju mrtvih stanica i nečistoća, priprema kožu za dublje prodiranje sastojaka proizvoda koje nanosimo nakon samog takvog čišćenja kože', kazala nam je Renata, a isto tvrdi i Žana. 'Pilinzi potiču regeneraciju kože, dubinski čiste kožu i otvaraju put da aktivni sastojci iz preparata prodru u dublje slojeve', objasnila je Žana.

No, pogoduje li piling za svaki tip kože ili samo za one određene? 'Pilinzi su dobri i potrebni svakom tipu kože jeli svaka koža ima potrebu odvojiti rožnati sloj. Kada koža ima previše rožnatog sloja, nove stanice teže izlaze na gornje slojeve i tako koža brže stari i nema svježinu', otkrila nam je Žana, dok nam je Renata objasnila svako koliko ga je potrebno nanositi na lice.

'Kod masne i kože mješovitog tipa dovoljno je jednom tjedno napraviti piling, dok kod suhe i osjetljive kože to može biti i do svaka dva tjedna. Nakon pilinga savjetuje se nanošenje maske, a nakon toga i hidratantne kreme. Na taj ćemo način dobiti blistaviji izraz lica', rekla nam je Renata, a onda nas i upozorila na što trebamo pripaziti kada je riječ o pilingu.

'Treba paziti i izbjegavati piling koji sadrži glikolnu kiselinu jer ona pojačava osjetljivost kože na sunce i može uzrokovati crvenilo te mrlje na licu, pa uvijek treba birati piling koji sadrži male sitne granulice', objašnjava Renata.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali