Želite li dugu kosu navalite na jaja, bademe, papriku...Rast će k'o luda

shimmer fallback

Želite dugu i bujnu kosu, a imate osjećaj da je to nemoguća misija ma koliko se vi trudili skratiti je što je moguće manje?

21.2.2014.
8:40
Play logo

Losos

Ova riba je bogata vitaminom D i proteinima koji su izvrsni za kosu. Sadrži i omega-3 masne kiseline koje potiču rast kose te odžrvaju vlasište zdravim.

Žuta paprika

Ima gotovo pet i pol puta više vitamina C od naranče (341 miligrama naspram 63 miligrama). Vitamin C je antioksidant koji jača dlaku i sprečava njezino lomljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamenice

Nedostatak cinka je jedan od uzroka gubitka kose. Kamenice obiluju cinkom.

Jaja

Jaja su izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina, a sadrže i biotin koji potiče rast kose. No, morate znati da je žztanjak taj koji sadrži navedene tvari. Nasuprot tome, belanjak može blokirati apsorpciju biotina u tijelu.

Sjemenke suncokreta

Samo nekoliko sjemenki pružit će vam obilje vitamina E koji poboljšava protok krvi u kožu i potiče rast kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avokado

Zbog svoje visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina koje se nalaze i u stanicama kože, avokado je odavno poznat kao izvrstan prirodni dodatak za ljepotu. Kad se nanosi na kosu i vlasište, stimulira proizvodnju kolagena i elastina. Pomiješajte malo avokada s vrhnjem (jer sadrži mliječnu kiselinu koja će očistiti mrtve stanice kože) te smjesu nanesite na kosu i vlasište. Držite masku 10-ak minuta, a poslije isperite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bademi

Ovi orašasti plodovi, učinit će kosu gušćom i potaknuti njezin rast zbog visokog udjela biotina. Trezultati će biti vidljivi već za mjesec ili dva ukoliko ih redovno konzumirate.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo