Ubio je ljepoticu, a sada ga žale: 'On je uništen čovjek! Sve je izgubio!'

U ponedjeljak ujutro na sudu u Pretoriji je počeo proces izricanja kazne južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu, koji je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Suđenje godine stiglo je do samog kraja. Slavni paraolimpijac proglašen je krivim samo po jednoj od četiri točke optužnice, te će saznati i kaznu, ali ne baš tako brzo…

Podsjetimo, Oscar Pistorius je na Valentinovo 2013. lijepu Reevu ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice misleći da se radi o provalniku. Izricanje je dočekao na uvjetnoj slobodi, morao je platiti jamčevinu. Na samom sudu, obje strane (optužba i obrana) mogu predstaviti nove svjedoke i dokaze, a to su i najavili.

Pistoriusov odvjetnik Barry Roux je istaknuo kako će obrana pozvati još tri svjedoka, možda i četvrtog, dok je tužitelj Gerrie Nel istaknuo da optužba ima pripremljeno još ‘najmanje dva’ svjedoka. Sutkinja Thokozile Masipa je pitala Nela da li mu je tjedan dana dovoljno, a on je kratko odgovorio:

“Nadam se.”

Sportašu za ubojstvo iz nehaja prijeti maksimalna kazna od 15 godina zatvora, ali moguće je i da ne provede dan iza rešetaka – odnosno da bude osuđen na društveno koristan rad.

Prvi je svjedočio Lore Hartzenberg, Pistoriusov psiholog.

“On je jako usamljen i o njemu nisam otkrio ništa drugo osim da se radi o pristojnoj, brižnoj i vrlo uglađenoj osobi. Smatram njegovu tugu i patnju zbog nesreće iskrenom. Bez obitelji i Boga, on ne bi izdržao sav ovaj pritisak. Što je ostalo na kraju? Uništen čovjek koji je sve izgubio”, rekao je psiholog dok ga je ispitivao Pistoriusov odvjetnik.

Povratak na Net.hr