Svi u berbu grožđa!

Gospodarska i turistička manifestacija, 43. iločka berba grožđa održat će se od 28. kolovoza do 5. rujna, a u sklopu događanja održavat će se radionice, izložbe...

12.8.2010.
20:12

Tijekom te najvažnije manifestacije hrvatskog dijela Srijema, bit će upriličene stručne radionice i promocije, izložbe te sportska i folklorna događanja, izvjestila je iločka Turistička zajednica koja je, uz grad Ilok, organizator Iločke berbe grožđa.

Manifestacija će tradicionalno započeti običajem 'pudarine"' odnosno čuvanja vinograda pred berbu grožđa tijekom kojeg se Iločani okupljaju i druže u vinogradima uz pjesmu, hranu i piće, a koji će se ove godine održati 28. kolovoza u vinogradima Iločkih podruma na Vukovu.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici, 1. rujna održat će se likovna radionica za djecu na temu crtanja i izrade vinske etikete uz odabir najljepšeg rada, dok će 3. rujna u staroj gradskoj jezgri djeca crtati Najljepši i najveći grozd.

Istoga dana održat će se i 7. stručni susreti vinara Podunavlja i Slavonije u okviru kojih će bit predstavljena i knjiga Traminac-Princ sa Principovca autora Nikole Miroševića.

Tijekom cijelog trajanja manifestacije, u Starim iločkm podrumima i u vinogradima na Principovcu, održavat će 'Dani vina Iločkih podruma', a predviđeno je i održavanje niza folklornih priredbi uz nastupe brojnih folklornih skupina iz Hrvatske, BiH i Slovačke.

Hina

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali