Inđiju pogodio grad veličine teniske loptice (VIDEO)

Ima povređenih, materijalna šteta ogromna

23.6.2013.
10:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najmanje 20 osoba povređeno u jakom nevremenu koje je tokom noći pogodilo Inđiju. Padao je grad veličine teniske lopte, a načinjena je velika materijalna šteta.

Grad je dva puta pogodio Inđiju i okolinu, prvi put oko 22 časa, a zatim i nešto kasnije. Oba talasa su trajala po desetak minuta.

U Hitnoj pomoći kažu da su povređeni ljudi koji su se zatekli na otvorenom i da je dvadesetak osoba zadobilo lakše povrede ruku i glave, ali se javilo i troje pacijenata kod kojih se sumnjalo na teške povrede, odnosno frakture.

Načinjena je i velika materijalna šteta, porazbijani su prozori, polupani brojni automobili, te mnogi krovovi oštećeni.

Još nema informacija o usevima, ali se tokom noći moglo čuti da je šteta velika, kao i da je mnogo voća i povrća potpuno uništeno.

U Hitnoj službi lokalnog Doma zdravlja za B92 je rečeno da se radilo o lakšim povredama ali je prema rečima doktora Igora Nedeljkovića nekoliko osoba je moralo biti prebačeno na hiruršku intervenciju. Povređeni su uglavnom oni koji su se našli na ulici kada je nevreme počelo.

- U ambulantu Hitne pomoći u Indiji javilo se oko 20 pacijenata, uglavnom sa lakim telesnim povredama – oguljotinama i razderotinama glave i ruku. Svim povređeni su zbrinuti u toj ambulanti osim manjeg broja njih koji su poslati na dalje zbrinjavanje u bolnice u Novom Sadu i Mitrovici - rekao je Nedeljković.

Uprkos tome što je tokom neveremena ispaljeno 57 protivgradnih raketa, grad veličine pesnice pao je u dva navrata. Polupane su šoferšajbne na velikom broju automobila, kao i crepovi na kućama, ali šteta će biti utvrđivana tek danas, kaže šef Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Prodor hladnog vazduha u topli u kome živimo već nedelju dana je uzrok sinoćnog nevremena iznad Indjije, kaže Dragana Broćević iz RHMZ. Danas že biti svežije ali i dalje toplo pa možemo očekivati nove nepogode.

Zvaničnih procena još nema, a šteta će biti procenjivana tokom dana.

Podsetimo, nedavno je kraj oko Inđije pogodio i mali tornado.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali