11.000 vojnika prodefilovalo pred Putinom (VIDEO) (FOTO)

Rusi obeleželi Dan pobede nad fašizmom

9.5.2013.
10:50
VOYO logo

Rusija je danas održala tradicionalnu vojnu paradu na Crvenom trgu u Moskvi u okviru obeležavanja pobede 1945. godine u Drugom svetskom ratu.

Paradi, na kojoj je prodefilovalo 11.000 vojnika i vojni kamioni sa strateškim raketama i drugo rusko naoružanje, prisustvovao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tačno u 10.00 prema satu na Kremlju, održan je minut ćutanja na Crvenom trgu, punom vojnika, kao na zvaničnoj tribini, gde su se nalazili Putin i drugi gosti, zvaničnici i bivši boric, prenosi Beta.

Defile je organizovao ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je učestvovao u defileu. Stajao je u crnoj otvorenoj limuzini pozdravljajući vojnike i oficire uz tradiocionalni vojnik urlik "Ura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Uvek ćemo se sećati da je zapravo Rusija, Sovjetski Savez, osujetio odvratne i krvave projekte nacista čime su sprečeni da vladaju svetom - kratko je izjavio Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsednik je rekao da Rusija radi na tome da niko ne može da pokrene neki rat negde. "Sve činimo da jačamo bezbednost na čitavoj planeti", rekao je ruski predsednik.

Više od 25 miliona Sovjeta je poginulo tokom Drugog svetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juče je otkriven spomenik posvećen lideru bivšeg SSSR Josifu Visarionoviču Staljinu, u gradu Jakutsku, u Rusiji.

I u Srbiji se nizom manifestacija obeležava Dan pobede nad fašizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo