Znate li da i pomoću biljaka možete privući bogatstvo? Evo koja feng shui biljka donosi novac

Vrlo je nezahtjevna, a donosi svježinu u svaki prostor

29.1.2017.
15:00
Thinkstock, S_Hoss

Prema nekim istočnjačkim vjerovanjima, različite biljke odašilju različitu energiju pa vam pomažu privuči sreću, ljubav, zdravlje ili bogatstvo. Novac nikako nije sve, ali bez njega smo, nažalost, gladni, žedni i bosi.

Drvo novca, odnosno drvo žada ili japansko drvo poznato je po svojim mesnatim okruglim listovima, a posebnost ove biljke je što je izrazito nezahtjevna, a izgleda vrlo privlačno. Zbog starog japanskog vjerovanja da donosi prosperitet i obilje, može se naći u mnogim domovima i uredima.

Kako se njeguje?

Spada u sukulentne biljke koje imaju mesnate listove i u njima skladište vodu. Cvjeta tijekom zime kada ju je potrebno držati unutra sve do travnja, ali ne na temperaturi manjoj od 1 °C jer se može smrznuti. Voli svjetlost, ali ne direktno sunce.

Preko zime nije ju potrebno puno zalijevati - dovoljno je jednom do dvaput tijekom cijelog hladnog perioda. Zemlja u koju se sadi treba sadržavati 40 posto pijeska, 20 posto šumskog humusa, 20 posto zemlje za cvijeće, a ostatak je sitni šljunak ili lomljena cigla.

Gdje je držati?

Prema feng shuiju drvo žada treba držati s desne strane ulaznih vrata kako bismo privukli novac. Čak i ako ne vjerujete u istočnjačke mudrosti, okružite se biljkama jer one odašilju pozitivne vibracije i ne mogu biti na štetu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali