TUŽNA ISPOVIJEST / Popio pa sjeo za volan; ostao bez bez testisa i penisa: 'Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju'

Slomio je vrat oba kuka, zdjelicu, dva rebra, čeljust, nos i zadobio traumatsku ozljedu mozga; tijekom kome mu je postavljena titanijska  proteza vilice, učvršćena pločama s obje strane lica i 13 vijaka koji su mu stršali iz brade, no to nije bilo najgore

12.10.2021.
20:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Paul Berry iz američkog Missourija, popio je nekoliko pića s prijateljem prije nego što se 10. svibnja oko 2 sata ujutro odvezao u posjet svojoj tadašnjoj djevojci koja je živjela u Columbiji u Illinoisu.

Prešao je most, a nakon je skrenuo na izlazak s autoceste izgubio je kontrolu nad automobilom. "Ili sam zaspao ili sam se okliznuo na kiši", kaže za Lad Bible

"Počeo sam ići u jednom smjeru, a okrenuo sam volan u drugom smjeru pokušavajući se ispraviti. No prejako sam okrenuo pa se auto prevrnuo.

Završio pod autom

"Okrenuo se nekoliko puta a mene je izbacilo kroz stražnji prozor, Odletio sam, a automobil se nastavio kotrljati. Udario sam u tlo, a automobil se prestao kotrljati ravno na meni." Vozač kamiona zaustavio se i upozorio druge vozače da pomognu pri podizanju automobila s Paula, koji je helikopterom prevezen u Sveučilišnu bolnicu St Louis. U jednom trenutku, stalo mu je i srce.

Imao je nevjerojatnu sreću što je preživio, s a jedan od prijeloma vrata, da je bio svega centimetar dalje, ostavio bi ga paraliziranog od vrata naniže No, nakon što se pet tjedana kasnije probudio iz kome i shvatio opseg svojih ozljeda, Paul je osjetio sve samo ne sreću.

Slomio je vrat oba kuka, zdjelicu, dva rebra, čeljust, nos i zadobio traumatsku ozljedu mozga; tijekom kome mu je postavljena titanijska  proteza vilice, učvršćena pločama s obje strane lica i 13 vijaka koji su mu stršali iz brade.

No to nije bilo najgore.

'Mislio sam da ću s oporaviti, a onda je došao liječnik'

Tijekom sudara otpao je kotač s vozila, a metal koji je ostao zdrobio mu je genitalije. Kirurzi su mu pokušali rekonstruirati područje s preostalim tkivom, ali Paul je pau u leukocitozu, pri čemu je veliki broj bijelih krvnih zrnaca dospio u ozlijeđeno područje.

To bi moglo biti kobno, pa su zbog Pavlove sigurnosti liječnici bili prisiljeni odustati od svojih napora i amputirati mu penis i jedan od testisa, ostavljajući samo batrljak.

29-godišnjak je rekao: "Ne znam da li jednostavno nisam želio vjerovati, bilo je šokantno.

"Mislio sam da ću se oporaviti, ali liječnik je ušao i pitao me imam li smrznute sperme u slučaju da želim imati djecu jer neću moći imati djecu."

Njegovatelj pasa je šest tjedana proveo u rehabilitacijskoj bolnici Mercy podvrgavajući se fizikalnoj, govornoj i radnoj terapiji.

Tek sada skupio snage da progovori o ozlijedi

Na kraju se uspio potpuno oporaviti, ali trebalo mu je puno duže da dođe do  u kojoj bi mogao bez srama govoriti o nesreći i o tome koliko ga promijenila.

"Morali su mi amputirati, pa, muškost. Kao da su srušili drvo i ostao je panj“, kaže i dodaje:  „Ironično, jer sam se tek nakon nesreće počeo osječati kao muškarac u punom smislu riječi“.

"Želim ispričati svijetu o emocionalnoj šteti koji mi je ovo napravilo. To mi je zauvijek promijenilo život na način koji ne bih poželio svom najvećem neprijatelju“, zaključuje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali