MORBIDNO / Dijagnosticirana joj je psihopatija: 'Ovo su bili ključni znakovi da nešto nije u redu'

Image
Foto: TikTok

Znanstveno je dokazano da psihopati imaju manju razinu empatije pa su zbog toga skloni većem interesu prema nasilnom i uznemirujućem sadržaju

17.5.2024.
10:18
TikTok
VOYO logo

Tiktokerica koja se krije iza korisničkog imena VicThePath tvrdi da je dijagnosticirani psihopat. Dijagnosticiran joj je, kaže, antisocijalni poremećaj ličnosti, a zbog toga je tijekom djetinjstva imala jezive opsesije. Posebice ju je zanimao Holokaust, ljudske žrtve drevnih Asteka, izvorne Grimmove bajke, obitelj Romanov i grčka mitologija - posebice labirint smrti.

Image
SIGURNO NISTE ZNALI /

Ovih šest uzroka povezani su s ubrzanim starenjem mozga: Evo kako ih spriječiti

Image
SIGURNO NISTE ZNALI /

Ovih šest uzroka povezani su s ubrzanim starenjem mozga: Evo kako ih spriječiti

Znanstveno je dokazano da psihopati imaju manju razinu empatije u odnosu na druge ljude. Zbog toga su skloni većem interesu prema nasilnom i uznemirujućem sadržaju, a u društvu pokazuju antisocijalno ponašanje, neodgovornost i nedostatak kajanja ili empatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanja otkrivaju da psihopati često ne reagiraju na podražaje koji bi ostalima bili jezivi ili uznemirujući. To im omogućuje da mnogima morbidan sadržaj konzumiraju bez da osjete nelagodu ili gađenje.

Ova je Tiktokerica u trećem razredu osnovne škole na sajmu knjiga pronašla crnu knjigu o Holokaustu. Ta ju je knjiga toliko zaintrigirala da se sakrila pod stol kako bi knjigu nastavila čitati sljedećih sat vremena. "Nakon ove situacije sam bila jako fascinirana ovom temom", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: TikTok

Posebice su je zanimale originalne i krajnje morbidne bajke braće Grimm. Primjerice, u originalnoj “Pepeljugi” polusestre su same sebi odrezale pete i prste na nogama kako bi pokušale ugurati stopalo u cipelicu. Na kraju bajke zlim su sestrama golubovi iskopali oči, dok naposljetku u "Snjeguljici" zla kraljica umire nakon što je prisiljena plesati u užarenim željeznim cipelama.

Kaže da ju je iz grčke mitologije najviše zanimao Labirint - mjesto koje je čuvao Minotaur, čudovište s glavom bika i tijelom čovjeka koje je često dobivalo ljudske žrtve, najčešće djecu.
"Posebno su me zanimala i carstva Asteka i Maja, ne bi vas trebalo iznenaditi što sam bila stvarno zaintrigirana ljudskim žrtvama", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo oko jedan posto odraslih osoba u SAD-u ima klinički značajne razine psihopatskih osobina. Ove su statistike u potpunosti drugačije u zatvorima. Oko 15 do 25 posto zatvorenika pokazuje karakteristike psihopata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Od veselih Kineza i Putina, preko velikih tajni Mona Lize do Joška Gvardiola: Ovo je Direktov rendgen dana

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo