Pola sata prije / Zrnati sir prije spavanja? O da - ima odličan učinak na gubitak kilograma

Image
Foto: Thinkstock

Jedenje sira po noći uglavnom je poznato po tome što nam daje noćne more, ali izgleda da nam može pomoći i da izgubimo kilograme

31.10.2018.
16:30
Thinkstock
VOYO logo

Novo istraživanje, objavljeno u britanskom časopisu Nutrition, otkrilo je da jedenje zrnatog sira, prije odlaska na spavanje, može pomoći u gubitku kilograma jer nisko kalorična hrana pomaže kod bržeg metabolizma, mišića i cjelokupnog zdravlja - čak i dok ste u krevetu, prema znanstvenicima.

Popularna teorija je da redoviti zalogajčići kasno po noći povećavaju rizik od pretilosti jer ih tijelo pohranjuje kao masnoću. Ali to nije slučaj s proizvodima bogatim bjelančevinama poput svježeg zrnatog sira, objasnio je nutricionist Michael Ormsbee za Metro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov tim smatra da je konzumiranje dvije žlice sira samo pola sata prije spavanja, zapravo dobro i ujedno i bolja alternativa zdravim napitcima. Profesor Ormsbee sFlorida State University, rekao je: "Do sada smo pretpostavljali da će cjelovita prehrana djelovati slično kao i podaci o dodatnim proteinima, ali nismo imali pravih dokaza."

Ovo otkriće je važno zato što je jedan od dokaza da cjelovita hrana 'radi' jednako kao i proteinski dodaci i daje ljudima mogućnosti raznolike prehrane prije spavanja, koje nadilaze "proteine iz vrećice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da je zrnati sir idealan prije odlaska u krevet jer je bogat proteinima koji se nazivaju kazeini, koji se polako ispuštaju u tijelo. To osigurava stalnu opskrbu aminokiselina tijekom noći. Kada jedete proteine, oni se razbijaju u aminokiseline. To zatim koristi vašem tijelu različitim procesima kao što su izgradnja mišića i reguliranje imunološke funkcije.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo