VJEČNA DILEMA: / Smijete li se kupati i što vam je za činiti kada na moru dobijete mjesečnicu

Image
Foto: Pixsell, Duško Jaramaz

Temperatura vode ne smije biti prehladna i kupanje treba biti ugoda. Prije ulaska u more ili bazen potrebno je staviti tampon i nakon kupanja ga promijeniti, savjetuje ginekologica Ulla Marton.

29.6.2016.
8:53
Pixsell, Duško Jaramaz
Play logo

Odmah promijeniti tampon i kupaći

Tampon treba promijeniti neposredno nakon izlaska iz mora, zajedno s kupaćim kostimom, piše Zdrava Krava. Žene s izrazito obilnim menstruacijama i s obilnim ugrušcima trebaju se savjetovati sa svojim liječnikom koji poznaje njihov ginekološki nalaz, no ukoliko se mogu zadovoljiti 'tehnički uvjeti' - promjena kupaćeg kostima, tampona i uložaka tijekom dana, u periodu kada menstrualno krvarenje pomalo jenjava (4, 5 i 6 dan ciklusa) ne postoje razlozi da se ne okupate tijekom godišnjeg odmora.

Image
MALE ĆELAVICE: /

Pravila kojih se morate pridržavati na brazilskoj depilaciji

Image
MALE ĆELAVICE: /

Pravila kojih se morate pridržavati na brazilskoj depilaciji

Utjecaj sunca

Sunčanje samo po sebi nema nikakvog štetnog utjecaja na duljinu i obim menstrualnog krvarenja, ali ipak trebate biti neizmjerno oprezni prilikom izlaganja sunčevim zrakama zbog njihovog nepovoljnog djelovanja na kožu. Zaštitni faktori za kožu su nužni, kao i pokrivala za glavu, te poštivanje pravila neizlaganja izravno sunčevim zrakama tijekom podneva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto mjesečnica često izostaje na ljetovanju?

Često promjena dnevnog ritma može neposredno utjecati na duljinu trajanja menstrualnog ciklusa, a najčešće se to događa tijekom prelaska u novo godišnje doba. Također, promjena dnevnog (radnog) ritma i popuštanje čimbenika stresa mogu dovesti do promjene u duljini menstrualnog ciklusa.

Ublažite simptome PMS-a

Play logo

PMS predstavlja veliku boljku mnogih žena i zasigurno nije najbolja opcija tijekom godišnjeg odmora. Velika količina akumuliranog stresa zbog ubrzanog i zahtjevnog načina života gdje ostaje minimalno vremena za nas same onemogućuje poniranje u dubinu problema. Period godišnjih odmora predstavlja razdoblje kada se može uhvatiti komadić vremena za sebe i započeti promjene u životnim navikama. Izbacite kofein, čokoladu i mlijeko.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo