Perad
Sirova i nekuhana perad poput piletine, patke i puretine pripadaju u visokorizičnu hranu zbog trovanja. Do toga dolazi zbog dvije vrste bakterija, Campylobacter i Salmonella, koje se najčešće nalaze u crijevima i perju ovih ptica.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d7638220-3bd5-11ec-9e87-62fbef2bb889/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Foto: Thinkstock
(FOTO: Thinkstock)
Nerijetko zaraze i meso životinja i mogu preživjeti ako namirnice nisu dovoljno termički obrađene. Istraživanje u Velikoj Britaniji i SAD-u pokazalo je da 41 do 81 posto piletine u supermarketima sadrži ovu Campylobacter bakteriju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa