Već neko vrijeme muku mučiš s mlitavom i slabom kosom? Rješenje je u losionu od kestena, evo kako ga napraviti

Image
Foto: Instagram, Samuel Henry

Ove simpatične smeđe loptice nisu samo fine za jesti nego su i korisne

8.11.2017.
8:00
Instagram, Samuel Henry
Play logo

Na jesensko doba nas asociraju predivne boje prirode, prekrasno lišće, bundeve, ali i jedan nezaobilazan plod - kesten. Iako postoji stotinu različitih vrsta kestena, oni se obično dijele na divlje i pitome. Pitomi kesteni odlični su pečeni, kuhani i u kolačima, a divlji se koriste u mnoge ljekovite svrhe, a neke od njih su losion protiv proširenih vena i umornih nogu i kao učinkovito sredstvo za jačanje i zdravlje kose.

Osim vitamina i minerala, kesten sadrži aktivne tvari poput kumarina, flavonoida i tanina, a ovi zadnji jačaju dlaku i ubrzavaju rast kose. Ako ti je kosa slaba, rijetka, umorna od bojanja, vjetra, sunca i soli, vrijeme je da napraviš domaći losion od kestena koji će ju preporoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako napraviti losion od kestena?

shimmer fallback
shimmer fallback

Divljeg kestena ima po svuda...parkovima, šumama, livadama, a sve što trebaš jest skupiti 70 grama onog divljeg, oljuštiti ga i usitniti. Kestenje stavi u litru vode i kuhaj oko 20 minuta. Procjedi ih kroz gazu i pusti da se pripravak ohladi.

Losion utrljaj u korijen kose odmah poslije pranja, a postupak ponavljaj 3 puta tjedno najmanje mjesec dana. Čeka te sjajna, zdrava i gusta kosa tako da nemoj čekati nego se baci na posao ;)

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo