razarajuće djelovanje /

Uzrok raka leži u hrani: ovo je najgora stvar koju si možete napraviti!

Image

Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, glukozno-fruktozni sirup produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv 'dobrodošao' u svijetu brze hrane

12.4.2016.
8:41
VOYO logo

Šećer ne samo da je primarni izvor viška kalorija, već su najnovija istraživanja pokazala da ćelije raka upijaju visoko fruktozni kukuruzni sirup, što je dodatni razlog da ga izbjegavamo.

Prije nekoliko godina, istraživači sa Sveučilišta u Kaliforniji i Los Angelesu utvrdili su da ćelije tumora gušterače koriste fruktozu za dijeljenje i reprodukciju, što pobija ranije pretpostavke da su svi šećeri jednaki. Ćelije tumora, koje su hranjene glukozom i fruktozom, koriste ove šećere na dva različita načina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci pojedu nevjerojatnu količinu fruktoze, uglavnom visokofruktoznog kukuruznog sirupa, koji se koristi uglavnom u nekim pićima, kruhu i ostalim prerađenim namirnicama

Njihovi rezultati mogli bi pomoći u objašnjavanju ranijih studija koje su povezivale uzimanje frultoze s rakom gušterače, jednim od najsmrtonosnijih oblika bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi rezultati pokazuju da ćelije raka mogu lako metabolizirati fruktozu kako bi povećale proliferaciju", napisali su 2010. godine na kalifornijskom sveučilištu.

"Oni imaju veliki značaj za onkološke bolesnike kojima je propisana prehrana rafiniranom fruktozom, a pokazuju da smanjenjem unosa rafinirane fruktoze ili prestankom fruktozom tretiranih akcija mogu poremetiti rast raka", rekao je jedan liječnik.

Amerikanci pojedu nevjerojatnu količinu fruktoze, uglavnom visokofruktoznog kukuruznog sirupa, više nego ljudi u većini drugih industrijaliziranih zemalja. To je mješavina fruktoze i glukoze, a koristi se uglavnom u nekim pićima, kruhu i ostalim prerađenim namirnicama.

Posegnuli ste za jednim keksom, a onda shvatili da ste pojeli cijelu kutiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tome nije nedostatak samodiscipline, nego vrsta šećera koja se nalazi u većini gotovih proizvoda.

Proizvođači često koriste glukozno-fruktozni sirup jer je znatno jeftiniji od šećera. Osim toga, glukozno-fruktozni sirup (High-fructose corn syrup, HFCS) produžuje rok trajanja proizvoda. Naravno da je ovakav aditiv 'dobrodošao' u svijetu brze hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kao i mnogi drugi aditivi, glukozno-fruktozni sirup ima razarajuće djelovanje na naše zdravlje. 

Fruktoza je otrov za naše tijelo jer je mozak ne doživljava kao hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo