drevna vještina / Uz pomoć ovih jednostavnih joga položaja poboljšajte držanje i spriječite bolove u kralježnici

Image
Foto: www.profimedia.hr

S obzirom da danas vlada sjedilački način života, za koji je dokazano da je štetan jednako koliko i pušenje, tijelo pati te bismo trebali svakodnevno vježbati, odnosno opuštati ga

15.11.2019.
7:56
www.profimedia.hr
VOYO logo

U većini naših uobičajenih svakodnevnih aktivnosti - sjedenja za stolom, za računalom, vožnje, čitanja, korištenja telefona i vožnje bicikla - naše tijelo savijeno je prema naprijed, zbog čega su vježbe ili asane u kojima se tijelo savija unatrag izuzetno bitne kao bismo poravili držanje.  Riječ je o tzv. backbendovima, a najpoznatiji među njiam su most, položaj zmije i pas prema gore. 

Vrste joge: odaberite jogu koja će iz vas izvući ono najbolje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudsko tijelo je "stroj" koji se savršeno prilagođava uvjetima. Kroz život razvija se na način da bude optimalno efikasno u aktivnostima u kojima provodi najviše vremena. S obzirom da danas vlada sjedilački način života, za koji je dokazano da je štetan jednako koliko i pušenje, naše tijelo pati.

U pogledu držanja, dolazi do skraćivanja i zatezanja mišića u prednjem dijelu tijela te do produljenja i slabljenja mišića u stražnjem dijelu tijela. S obzirom na zdravlje dolazi do usporavanja cirkulacije u predjelu zdjelice, što kod žena može negativno djelovati na plodnost i hormonalni balans. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite seksualni život pomoću joge: 4 asane za jačanje libida

Povijamo leđa, dopuštamo glavi da pada prema naprijed i držimo bokove gotovo trajno djelomično savijenima. Dolazi do bolova u donjem dijelu leđa i vrata, boli između lopatica i kratkog, plitkog disanja, što znači da tijelo pati i od manjak kisika esencijalnog za zdravlje svih naših stanica. Kako bismo poboljšali držanje, a time i cjelokupno stanje organizma, preporučuju se već spomenuti backbendovi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su asane koje bi svakodnevno trebalo prakticirati

  • Poza zmije
Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Mali most
  • Pas porema gore
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo